politica

Ciolacu confirma in premiera ca PSD are probleme cu Cirstoiu: „Nu putem merge mai departe daca domnul Cirstoiu nu clarifica acuzatiile”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri, la Doha, ca PSD are probleme cu sustinerea candidaturii lui Catalin Cirstoiu la Primaria Capitalei. Ciolacu a folosit ca pretext acuzatii de incompatibilitate aduse lui Cirstoiu.

„Abordarea cea mai corecta e sa faca o conferinta de presa si sa raspunda la toate acuzatiile. Nu am avut aceasta discutie nici cu domnul Ciuca, nici cu Catalin Cirstoiu despre retragere. Am avut discutii in Coalitie, cum si dvs. aveti in redactii privind anumite lucruri sesizate. E normal ca am avut aceste discutii cu staff-urile tehnice si cu oamenii politici.

Nu am avut o discutie punctuala de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e sa tina aceasta conferinta. Nu putem merge mai departe daca nu lamurim toate aceste acuzatii.

Dupa ce iau in calcul ca domnul Cirstoiu trebuie sa iasa in fata presei si sa explice toate aceste acuzatii. Nu trebuie sa mi se explice mie, trebuie sa se explice bucurestenilor toate aceste acuzatii.

Eu nu i-am cerut lamuriri, trebuie sa explice bucurestenilor, eu sunt premier si co-presedinte al unei coalitii. Nu sunt nici judecator, nici specialist de la ANI, asa cum a explicat si Clotilde Armand – a luat bani de la primarie in timp ce era primar.

Domnul Cirstoiu va iesi si va explica, nu e trimis in judecata, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penala ceva in ce-l priveste. Cu adevarat, trebuie sa iasa sa explice.

Haideti intai ca domnul Cirstoiu sa vina sa dea explicatii. Nu riscam nimic fiindca nu si-a depus inca candidatura. Pana atunci, trebuie sa tina o conferinta de presa sa lamureasca toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecator, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii in justitie si nu comentez o decizie a unui magistrat.

Pentru ca l-am desemnat pe domnul Cirstoiu, e corect sa iasa in public sa explice. Momentan nu a dovedit nimeni ca a luat vreun ban sau ca a incalcat legea”, a declarat Ciolacu.

Nemultumirile la varful PSD in legatura cu sustinerea lui Catalin Cirstoiu pentru Primaria Capitalei sunt tot mai mari. Dupa ce au acuzat ca acesta sta foarte prost in sondaje, sub 10%, acum liderii PSD invoca faptul ca „lumea refuza sa semneze” pe listele de sustinere a lui Cirstoiu.

„Campania de strangere de semnaturi pentru Cirstoiu merge foarte greu pentru ca lumea refuza sa semneze pentru el. Mai ales electoratul PSD”, au sustinut surse de la varful PSD.

Mai mult, PSD este atat de determinat sa scape de Cirstoiu incat ar fi gata sa il sustina chiar si pe Sebastian Burduja.

„Burduja n-ar spune ‘nu’. PSD l-ar sustine, PNL a vrut neaparat cirstoiu candidat independent. Firea a fost intrebata, a zis ‘nu’ clar’, au mentionat sursele.

Alte surse au specificat pentru aktual24.ro ca liderii PSD care insista cel mai tare sa se renunte la sustinerea lui Cirstoiu sunt secretarul general Paul Stanescu si Mihai Tudose, coordonatorul campaniei electorale.

PSD-istii ar dori sa il sustina pe Cristian Popescu Piedone, insa PNL s-a impotrivit categoric, anuntand chiar ca daca se va ajunge la aceasta situatie atunci isi va desemna un candidat propriu. ”Electoratul PSD nu are o problema cu Piedone”, le-a transmis sec Ciolacu liderilor PNL.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

2 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

3 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

3 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

3 ore ago