Ciolacu, despre infiintarea unei noi agentii de stat cu super-bugetari: „Nu va avea multi angajati, maximum 100”

politica

Marcel Ciolacu, intalnire, guvern, juristi, Rosia Montana

Premierul Marcel Ciolacu sustine ca romanii nu ar trebui sa fie indignati de infiintarea unei noi agentii de stat, Agentia pentru Monitorizare si Evaluarea Performantei Intreprinderilor Publice (AMEPIP), intrucat aceasta nu va avea decat „maximum 100 de angajati”. Angajatii vor avea parte de super-salarii.

„Doamna Margarita Filip, daca va referiti la infiintarea Agentiei pentru Monitorizare si Evaluarea Performantei Intreprinderilor Publice (AMEPIP), aceasta este o institutie necesara si obligatorie, dat fiind ca este jalon in PNRR si conditie de accedere a Romaniei in OECD. Are menire sa faca ordine ca sa fie performanta! E de stiut ca AMEPIP nu va avea multi angajati (maximum 100) si nu va consuma resurse bugetare (se finanteaza prin aplicarea unui procent minuscul – 0,1% – cifrei de afaceri a companiilor de care raspunde). Ganduri bune!”, a scris Ciolacu intr-un comentariu pe Facebook.

Citeste si: Un nou tun marca PSD: guvernul Ciolacu va infiinta o agentie de stat, cu super-bugetari care vor castiga din start cu 50% mai mult decat salariile normale de incadrare

Guvernul Ciolacu are pe agenda sedintei de azi o hotarare de guvern privind organizarea si functionarea Agentiei pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice (AMEPIP). Aceasta institutie are ca menire gestionarea activitatii tuturor companiilor de stat.

In expunerea de motive data publicitatii de guvern cu privire la infiintarea AMEPIP se arata:

„ Agentia pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice, denumita in continuare AMEPIP, este institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea directa a Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, finantata de la bugetul de stat. Conducerea AMEPIP este asigurata de un presedinte, care va fi ajutat in activitatea sa de doi vicepresedinti. Functiile de presedinte si de vicepresedinte al AMEPIP sunt asimilate din punct de vedere al conditiilor de salarizare cu functia de secretar de stat si respectiv cu functia de subsecretar de stat. Presedintele si vicepresedintii AMEPIP sunt persoane de inalta reputatie profesionala, absolventi de studii superioare si cel putin zece ani de experienta profesionala in domeniul economic sau financiar, de management sau juridic, dintre care cel putin 7 ani in functii de conducere executiva in societati cu capital privat, in intreprinderi publice sau in administratia publica.

Proiectul arata ca presedintele si vicepresedintii AMEPIP sunt numiti prin decizie a prim-ministrului (Marcel Ciolacu) la propunerea secretarului general al Guvernului (liberalul Mircea Abrudean), dupa un proces de selectie.

In propunerea de act normativ se mai specifica:

„Personalul Agentiei este format din functionari publici si personal contractual. Numarul maxim de posturi al Agentiei este de 88, exclusiv demnitarii si numarul de posturi aferent acestora. Salarizarea se realizeaza la nivelul maxim al drepturilor salariale prevazut pentru functiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu 50%, prin derogare de la prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Documentul mai prevede ca agentia va avea la dispozitie si 8 masini – desi in cadrul institutiei exista doar trei demnitari.

Infiintarea Agentiei pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice (AMEPIP)  vine pe fondul discutiilor privitoare la masurile fiscale pe care Guvernul Romaniei vrea sa le ia pentru a creste veniturile bugetare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: