politica

Ciolacu, instructaj pentru tinerii PSD-isti: „Sa nu fiti dupa chipul si asemanarea noastra”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis tinerilor pesedisti care au participat sambata la Scoala Politica a TSD la Cheile Gradistei, in judetul Brasov, ca este important sa invete din greselile celor care acum conduc partidul si sa nu pice in capcana sa ajunga „dupa chipul si asemanarea” lor.

Marcel Ciolacu si-a amintit, sambata, ca prima lui participare la o sedinta nationala a partidului a fost in primii ani de dupa Revolutie.

„Cred ca in ’90-’91 am participat si eu pentru prima oara, la Brasov, la prima sedinta a FSN, pe atunci. Imi aduc foarte bine aminte ca in noaptea aia nu prea am dormit de onoarea pe care o aveam, sa mergem la o sedinta la nivel national, chiar a tineretului, la vremea aceea. Ar trebui sa ne fie clar ca in sala, in fata mea este viitorul PSD si dumneavoastra veti fi parte din viitorul Romaniei. Cel mai important e sa invatati din greselile noastre, incercam sa invatam si noi din greselile personale, dar insist sa nu cumva sa picati intr-o capcana, sa fiti dupa chipul si asemanarea noastra. Dumneavoastra trebuie sa fiti total diferiti. Trebuie sa iesiti din linia partidului, trebuie sa ne criticati cu argumente si sa fiti altfel, pentru ca nu pot fi asemanari ca si spirit, poate ca si atitudine de generatia noastra”, le-a transmis Ciolacu celor de la TSD.

Liderul social-democrat le-a spus tinerilor ca el face parte din generatia decreteilor, o generatie care acum nu mai este dominanta.

„Eu sunt din generatia decreteii, cum ni se spune, ’66-’67-’68. Vreau sa anunt si pe colegii mei, tot decretei, ca in acest moment noi nu mai suntem o generatie dominanta in societatea romaneasca. Am mers cu domnul Paul Stanescu prin tara, la diverse companii, si cam toate boardurile de conducere sunt formate din oameni mai tineri decat noi. Este evident ca societatea se schimba si ne dorim sa ajungem intr-o societate in care nu politicul dicteaza economicului, ci economicul dicteaza politicului. Acesta este trendul unei tari dezvoltate, asta inseamna o societate de consum. Cu adevarat, mai avem mult pana acolo”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a transmis tinerilor sa nu se teama sa faca greseli pentru ca numai astfel au de invatat, dar sa aiba grija sa nu treaca „linia rosie”.

„Exista niste linii rosii, a incalcat-o domnul Coarna acum cateva zile, care tin de fondul si de atitudinea PSD, dar nu au tinut de o anumita libera exprimare. Va incurajez sa aveti aceasta atitudine si sa va intelegeti rolul pe care il aveti. Nu poate sa existe un partid solid, daca nu are un fond solid. Nu trebuie sa fiti dupa chipul si asemanarea sefilor, dumneavoastra (…) trebuie sa va creati singuri calea si sa nu incercati sa ardeti etape. E normal sa va doriti sa ajungeti parlamentari, ministri, incercati sa aveti o experienta nu numai politica, ci si una administrativa. Nu va grabiti, fiindca tot ce creste repede si scade repede. Incercati sa aveti un fond cat mai solid”, a mai precizat liderul PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

O oră ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

O oră ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

4 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

3 ore ago