politica

Ciolacu, la fel de mincinos ca Dancila si Dragnea. Sustine ca referendumul pe justitie a interzis si asumarea raspunderii guvernamentale

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va sesiza, luni, Curtea Constitutionala asupra proiectelor pe care si-a asumat raspunderea Guvernul, modificarea legilor justitiei si abrogarea OUG 51 privind transporturile. Ciolacu sustine ca „a existat un referendum in Romania ca niciun Guvern sa nu mai schimbe legile din domeniul justitiei prin ordonante sau prin asumari”.

„Vom face sesizarea in Parlament, cea pe legile justitiei si una in domeniul transporturilor. Nu vom face sesizari pe fond. In primul rand, vom face o sesizare pe forma. Cele doua legi cu care a venit domnul Orban in Parlament, noi nu vrem sa le atacam pe fond, vrem sa le atacam pe forma. Luni vor fi depuse aceste sesizari. Un lucru care mi se pare normal din doua motive. In primul rand, a existat un referendum in Romania ca niciun Guvern sa nu mai schimbe legile din domeniul justitiei prin ordonante sau prin asumari. Si primul lucru pe care l-a facut Guvernul Orban, a venit cu asumari pe domeniul justitiei”, a declarat Marcel Ciolacu, sambata, la Antena 3, citat de Mediafax.

Referendumul din 26 mai nu a interzis insa asumarea raspunderii guvernamebrale pe justitie, ci numai adoptarea de ordonante de urgenta pe justitie.

Liderul interimar al PSD a mai spus ca „atata timp cat exista legi in Parlamentul Romaniei, mai ales intr-o forma finala de dezbatere, nu poti sa vii tu Guvern sa iti asumi si sa treci peste Parlament. Parlamentul Romaniei este institutia care legifereaza in orice stat democratic”.

Acesta a adaugat ca Biroul Permanent National (BPN) al PSD se va reuni, luni de la ora 10.00, pentru a aproba sesizarea celor doua acte normative la CCR si pentru a decide strategia in cazul in care Executivul isi asuma raspunderea pe abrogarea unor prevederi din OUG 114 si Legea bugetului pe anul 2020.

„Sunt gata (sesizarile – n.r.). Luni de dimineata, la ora 10.00 noi avem un Birou Permanent National, in care le vom aproba si vom discuta si pasii pe care ii avem de facut, in cazul in care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul Romaniei. Si aici ma refer la OUG 114 si la Legea bugetului”, a explicat Ciolacu.

Chestionat ce se va intampla cu Legea bugetului de stat si daca va fi adoptata pana la finalul anului, Marcel Ciolacu a spus ca aceste intrebari trebuie puse PNL. El a reamintit ca Guvernul isi asuma acum un deficit bugetar de cel putin 40%, in conditiile in care in guvernarea PSD deficitul a fost redus de la 38% la 35%.

„Cred ca sunt niste intrebari pe care le adresati in primul rand actualei guvernari. E responsabilitatea lor si cresterea euro si deficitul si asumarea deficitului in anul viitor. Am vazut si eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare in Parlament, ca deja datoria publica, mult hulita datorie publica, spunand intotdeauna ca PSD-ul ii indatoreaza pe copiii nostri, am vazut ca PSD, in trei ani, a coborat datoria publica de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publica asumata de cel putin 40%, ea fiind limitata de catre Uniunea Europeana. Mi se pare o guvernare, cel putin in aceasta perioada abramburistica, incorerenta si e normal ca toata lumea sa fie ingrijorata”, a completat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

8 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

10 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

10 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

11 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

11 ore ago