politica

Ciolacu-premier, o situatie care incepe sa ingrijoreze PNL. Stolojan: „Cunosc conceptia lui despre reforma fiscala. PNL va avea de ales: inghite sau pleaca”

Fostul lider PNL Theodor Stolojan considera ca piatra de incercare a aliantei PSD – PNL o reprezinta campania prezidentiala din 2024. El a precizat ca este ingrijorat ca presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va fi premier anul viitor, deoarece ii cunoaste conceptia despre reforma fiscala.

Theodor Stolojan a fost intrebat, duminica, la emisiunea Insider Politic, cat va rezista alianta de guvernare PSD – PNL.

“Piatra de incercare pentru alianta, cum a fost si piatra de incercare pentru PSD-PDL, este campania prezidentiala”, a precizat Stolojan

Intrebat daca nu vor fi probleme cu rotativa guvernamentala de anul viitor, fostul lider PNL a raspuns: “Rotativa guvernamentala de anul viitor, pe mine ma ingrijoreaza dintr-un singur punct de vedere, din punctul de vedere ca primul ministru va fi domnul Ciolacu cred, presedintele PSD-ului, a carui conceptie despre reforma fiscala o cunosc. Dansul crede foarte mult in aceste masuri (n.r. plafonare de preturi, impozit progresiv, taxa de solidaritate) si sigur ca are un cuvant hotarator in guvern, ca prim-ministru. El se poate opune clar la orice masura care vine din cadrul coalitiei, poate sa o accepte, iar celalalt partid, sigur, n-are decat doua optiuni: inghite sau pleaca. Sper ca domnul Ciolacu va avea cumpatarea necesara sa nu forteze aceasta nota. Insa piatra de incercare, dupa mine, e campania prezidentiala, care a fost piatra de incercare si la Geoana – Basescu”.

De asemenea, fostul lider liberal exclude un candidat comun la alegerile prezidentiale al PSD si PNL.

“Este exclus, pentru ca inseamna practic sa nu mai fie o competitie, o competitie reala. Sigur, competitie va fi, n-ati vazut cum sar din baie candidatii, vor fi poate mai multi candidati. E clar ca competitia nu mai poate fi reala, va fi un simulacru de competitie. Nu este bine nici pentru PSD, nici pentru PNL. (…) Nu e ceva bun pentru niciunul dintre partide acest lucru. Ganditi-va cum ar trebui sa se desfasoare campaniile locale, campaniile parlamentare, avand candidat comun la prezidentiale. Adica totul devine deformant ”, a transmis Stolojan, citat de news.ro.

El sustine ca nu este bine ca PSD si PNL sa mearga pe liste comune la alegerile parlamentare.

“S-a mai intamplat, dar nu e bine pentru Romania, nu e bine pentru Romania si ajung iar ma indrept spre un monolit”, a adaugat Stolojan.

Intrebat ce sanse crede ca are PNL sa castige alegerile prezidentiale, fostul premier a raspuns: “Sansele exista, dar PNL-ul pentru asta va trebui sa isi apere punctele de vedere foarte serios,mai ales de anul viitor in momentul in care PSD-ul preia postul prim-ministru. Sigur, PNL-ul va avea postul de viceprim-ministru, plus Ministerul Finantelor, care e foarte important. Ganditi-va ca in toate masurile astea, pana la urma, cuvantul hotarator din punct de vedere al sustenabilitatii financiare il are Ministerul Finantelor. Politic, poti sa iei masura care s-a luat si acum nu, hai sa dam 50 de bani reducere, 25 suporta bugetul. 25…”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

8 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

11 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

11 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

11 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

11 ore ago