Ciolacu s-a sucit, anunta ca nu vor fi eliminate facilitatile pentru IT-isti: „Este o minciuna si o dezinformare”

politica

Marcel Ciolacu, intalnire, guvern, juristi, Rosia Montana

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni ca nu a existat si nu va exista nicio discutie la nivelul coalitiei de guvernare cu privire la eliminarea facilitatilor din domeniul IT. Insa discutii in acest sens au fost purtate de premierul Ciolacu, confirma surse oficiale pentru aktual24.ro.

„Nu a existat nicio discutie si nu va exista de scoatere a facilitatilor de la IT. Este o minciuna si o dezinformare faptul ca cineva a luat in discutie scoaterea. IT-ul are o scutire la venit, la impozitul pe venit. Nu va exista discutia de scoaterea a acestei facilitati la IT si nici nu a existat. Ca sa fie foarte clar”, a spus Ciolacu.

El a adaugat ca in domeniile constructii si agricultura exista facilitati atat in privinta impozitului pe venit, cat si a CASS.

„In agricultura si in constructii exista facilitati in functie de venit, a fost pana la 40.000 de lei, e pana la 10.000. Acolo avem facilitati in ceea ce priveste atat impozitul pe venit, cat si CASS. CASS-ul inseamna sanatate. Vrem sanatate, dar nu incasam. Nu vom lua o masura pana nu ne asezam cu actorii principali. Mai mult, avem un jalon, este un jalon trecut in PNRR, pe care daca nu il indeplinim, pierdem bani si pierdem reforme, pe care eu mi le asum, nu am nici cea mai mica retinere, in care spune ca treptat, pana in 2026, sa scoatem aceste facilitati”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus ca inca nu stie daca vor fi scoase facilitatile anul acesta, dar va exista un calendar care va fi stabilit dupa discutiile cu constructorii si agricultorii, astfel incat jalonul din PNRR sa fie indeplinit in 2026.

„Nu va suparati pe mine, ce vreti sa facem din tara asta? Sa o indreptam spre un dezastru, intr-un blocaj economic total si sa nu ne mai asumam nicio reforma, sau sa ne facem treaba pentru care ne platiti, respectiv sa avem discutii cu ministrul Finantelor, pe urma in cadrul coalitiei si sa luam decizia? Asta este abordarea. Sunt lucruri pe care trebuie sa ni le asumam indiferent daca deranjeaza sau nu, pentru ca nu o fac pentru mine sau pentru Guvernul Romaniei. Le facem pentru ceea ce ne-am asumat in fata Europei. Aderarea la OCDE ne aduce un surplus de 6 – 7 procente la PIB-ul Romaniei. Aceste reforme se regasesc atat in PNRR, cat si in aderarea la OCDE”, a mentionat Marcel Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: