politica

Citu, cu vesta antiglont pe sub hanorac. Oficialii ucraineni nu au avut si ei astfel de protectie

Presedintele Senatului, Florin Citu, s-a aflat, miercuri, intr-o vizita in Ucraina, a doua zi dupa ce in zona au fost Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca. Citu a purtat o vesta antiglont pe sub hanorac.

UPDATE „O onoare sa ma aflu in Ucraina, astazi, la invitatia omologului meu, presedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, impreuna cu presedintele Consiliului National al Adunarii Nationale Federale a Confederatiei Elvetiene, Irene Kalin, si presedintele Adunarii Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificata inca de la inceputul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitatile comise de fortele armate ruse in Ucraina si planul de reconstructie a tarii dupa razboi.

Am sustinut un discurs in cadrul Congresului autoritatilor locale si regionale, prezidat de presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent si prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a anuntat Citu pe Facebook.

Citu s-a deplasat la Hostomel si Irpin, a anuntat presedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk. Florin Citu s-a aflat acolo alaturi presedintii parlamentelor din Macedonia de Nord si Elvetia.

”Prietenii nostri sunt gata sa ne ajute la nivel bilateral si international, sa creasca presiunea sanctiunilor asupra Rusiei, sa se alature reconstructiei Ucrainei independente, suverane, prospere”, a transmis presedintele Radei Supreme din Ucraina.

Citu s-a intalnit si cu primarul localitatii Irpin. El nu a facut oana acum nicio deeclaratie publica despre aceasta vizita.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Un roman, snopit in bataie de trecatori pe o strada din Dublin, dupa ce a incercat sa rapeasca un bebelus dintr-un carucior

Scene socante in Dublin, acolo unde un roman a fost batut crunt pe o strada.…

8 minute ago

Filipine: Ruinele unui oras vechi de trei secole au iesit la iveala dupa ce nivelul apei dintr-un lac de acumulare a scazut din cauza secetei

Dupa o perioada prelungita de caldura intensa si ploi putine, nivelul apei dintr-un lac de…

13 minute ago

Cercetatorii au dezvoltat in laborator bacterii care mananca plastic

Poliuretanul este folosit in orice, de la huse de telefon la dresuri, dar este dificil…

30 de minute ago

Actiunile Rusiei din regiunea ucraineana Luhansk pot fi calificate drept „genocid”, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului

In spitalele din partea ocupata de Rusia a regiunii Luhansk, mamele sunt amenintate ca le…

37 de minute ago

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

O oră ago

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti – alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

O oră ago