news

Citu, prima reactie dupa expulzarea diplomatului rus: „Nu are nicio legatura cu ce se intampla in alte tari din UE”

Decizia privind expulzarea din Romania a adjunctului atasatului militar din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti nu are legatura cu ceea ce se intampla in alte tari din Uniunea Europeana, nu face parte dintr-o campanie, a declarat, luni, premierul Florin Citu.

„Referitor la comunicatul de astazi, eu nu as lega-o (decizia expulzarii adjunctului atasatului militar rus – n.r.) pe seama unei campanii sau unei reactii solidare cu ceea ce se intampla in alte tari. In Romania a fost o decizie luata, asumata si am mers mai departe. A fost o decizie pe care o luam si nu are nicio legatura cu ce se intampla in alte tari din UE”, a afirmat Citu, la TVR 1, intrebat daca Romania s-a alaturat statelor care au reactii la actiunile Rusiei si daca vor continua astfel de masuri.

Autoritatile romane au decis declararea persona non grata pe teritoriul Romaniei a adjunctului atasatului militar in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, Alexey Grishaev, avand in vedere ca „activitatile si actiunile sale contravin prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961”, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, aceste elemente au fost comunicate partii ruse, luni, cu prilejul convocarii la sediul MAE, din dispozitia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federatiei Ruse la Bucuresti, Valery Kuzmin.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Cirstoiu anunta ca are de gand sa revina in politica: „Am fost invins acum, nu zice nimeni ca nu pot continua”

Catalin Cirstoiu a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca are de gand sa revina in…

O oră ago

Baronul Stanescu: „Marcel Ciolacu va fi unul cei mai buni prim-ministri care i-a avut Romania”. Il vrea presedinte al tarii pe Ciolacu

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, este de parere ca premierul Marcel Ciolacu "va fi…

O oră ago

Competitie in spatiu: China a lansat primul satelit SkyNet pentru a concura cu flota Starlink a lui Elon Musk. Acesta orbiteaza la 20.000 km de Pamant

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) a facut prima sa miscare pentru a concura…

4 ore ago

Ciolacu, apel inconstient: „Inchideti televizoarele cand mai vedeti tot felul de persoane care va mint cu nerusinare”

Apel amuzant din partea premierului PSD Marcel Ciolacu, un abonat al televiziunilor de stiri, in…

3 ore ago