Codrin Stefanescu: „Iosif Buble, singurul jurnalist curajos. Prietenul meu de o viata”. Buble, campion la contracte cu PSD

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD si cel mai infocat sustinator al lui Liviu Dragnea, tine sa anunte ca „jurnalistul” Iosif Buble este „prietenul meu de o viata”. Buble este patronul site-ului stiripesurse.ro.

„Iosif Buble – jurnalistul curajos care pune intrebari incomode la Cotroceni! De fapt, singurul! Patronul agentiei de presa Stiripesurse! Prietenul meu de o viata! La multi ani, Ioska! Astazi e ziua ta!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Iosif Buble a incasat sute de mii de euro in 2020 din partea PSD. Contractele au fost semnate pe patru firme, fiind evidentiate in declaratia de avere a sotiei sale, deputatul PSD Diana Tusa.

Buble a incheiat contracte cu PSD pe patru firme: CURS SRL (care realizeaza sondaje de opinie), European Business Environment (care editeaza stiripesurse.ro), Online Research SRL si Blau Karotte.

Prin primele doua firme, Buble a semnat 18 contracte cu PSD, in valoare de aproximativ 700.000 de lei. Acesti bani reprezinta doar contractele a caror suma a fost dezvaluita, insa sunt si contracte cu durata de un an de zile, a caror valoare nu este specificata.

Multe dintre contracte, cu sume mai mici, de zeci de mii de euro, au fost semnate in luna august cu numeroase filiale PSD si au vizat cel mai probabil campania pentru alegerile locale.

Iata contractele semnate de CURS cu PSD si filiale locale ale PSD pana la alegerile locale. Contractele semnate pentru alegerile generale nu apar inca in declaratie de avere a Dianei Tusa.

Iosif Buble a semnat si alte numeroase contracte, prin celelalte doua firme, cu cabinete parlamentare. Diana Tusa nu a mentionat cui apartin aceste cabinete parlamentare. Valoarea acestora este intre 1.000 si 2.000 de lei pe luna. Fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvaluit recent ca il platea pe Iosif Buble cu 1.000 de lei pe luna, „fara factura, fara chitanta”.

Citeste si: Fostul deputat PSD Rizea dezvaluie ca ii dadea lui Iosif Buble 1.000 de lei lunar „fara factura, fara chitanta”: „Ioska, pentru ‘platitori’”

In perioada guvernarii PSD, Buble a avut contracte si cu mari companii de stat, precum Tarom, Transgaz, Posta Romana. El a preluat de altfel intreg bugetul de publicitate al Tarom. „Site-ul stiripesurse.ro a primit bani, in perioada starii de urgenta, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene inspre Londra, in conditiile in care zborurile spre aceasta destinatie erau suspendate. Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost directionat catre firma European Business Environment SRL, detinuta de sotul deputatei PSD Diana Tusa”, scria Libertatea in luna iulie. Libertatea l-a contactat pe Iosif Buble pentru a afla cum explica faptul ca site-ul sau a primit bani de la compania cu capital de stat pentru a face reclama unui serviciu inexistent. Auzind intrebarea, Buble a inchis telefonul.

Citeste si: Cine cotizeaza la stiripesurse.ro. Cuplul Iosif Buble – Diana Tusa, zeci de contracte grase cu statul, cu partide si cu parlamentari

In declaratia de avere, Tusa mai mentioneaza ca Iosif Buble si-a cumparat trei apartamente in Bucuresti in anii 2018 si 2019, perioada in care PSD a avut guvernarea.

Tusa mai mentioneaza ca sotul ei, Iosif Buble, detine in mai multe conturi bancare aproximativ 1.000.000 de lei.

Diana Tusa a fost realeasa deputat PSD la alegerile din 6 decenbrie, ea candidand pe listele PSD Bucuresti. Tusa este de altfel si prietena buna cu Gabriela Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: