externe

Coloana de tancuri si blindate ale Rusiei, complet distrusa pe autostrada dinspre Kiev. Filmare cu drona – Video

Noi imagini spectaculoase ale distrugerilor provocate fortelor Rusiei de catre rezistenta ucraineana. De data aceasta, ucrainenii au distrus o coloana de tancuri si blindate pe autostrada dinspre Kiev.

Iata imaginile, filmate cu drona, la vest de orasul Kiev.

Rusia continua pregatirile pentru ofensiva sa in estul Ucrainei cu scopul de a prelua controlul asupra intregului Donbas, potrivit ultimului raport privind situatia de razboi al Inaltului comandament al armatei ucrainene, facut public joi dimineata, in cea de-a 43-a zi a invaziei ruse in Ucraina, potrivit EFE.

ā€žEforturile principale ale ocupantilor se concentreaza in prezent pe pregatirea operatiunii ofensive in estul Ucrainei, cu scopul de a stabili un control total asupra teritoriilor regiunilor Donetk si Luganskā€, se mentioneaza in raportul armatei ucrainene, care precizeaza, intre altele, ca trupele ruse continua sa fie active in directia Slobojanski (la sud de Zaporojie), Donetk si Tavria (tot in Zaporojie, dar mai la sud, aproape de Marea Azov).

Rusia a continuat sa blocheze orasul Harkov (nord-estul tarii) si sa efectueze bombardamente de artilerie, in timp ce in directia Donetk si in apropierea acestui oras ā€žocupantii au incercat, fara succes, sa sparga apararea trupelor noastre in zona localitatii Novotosovskoeā€.

La sud, Rusia ā€žia masuri pentru restabilirea capacitatii de lupta a unitatilor saleā€, in timp ce este acuzata de ā€žutilizarea violentei impotriva civililor in teritoriile temporar ocupateā€, conform aceluiasi raport.

ā€žPopulatia din Mariupol este deportata cu forta in districtele ocupate temporar din regiunea Donetkā€, potrivit acestui document.

Institutul pentru studiul razboiului din SUA afirma, in ultimul sau buletin privind evolutiile de pe frontul ucrainean, ca Rusia a continuat sa redistribuie forte pe axa spre Sloviansk, in estul tarii, in ultimele 24 de ore si ca ā€žniciun progres decisiv nu este asiguratā€.

Acest oras este considerat un obiectiv-cheie in ofensiva rusa care se prefigureaza impotriva regiunilor de est ale Ucrainei.

In ultimele 24 de ore ā€“ potrivit institutului american ā€“ fortele ruse si-au incheiat retragerea din regiunea Sumi, in nord-est, iar acestea au fost transferate in orasul rusesc Belgorod, in apropiere de frontiera dintre cele doua tari, pentru a fi ā€žulterior desfasurate in Donbasā€.

ā€žFortele ruse s-ar putea pregati pentru o ofensiva pe scara larga in regiunile Donetk si Lugansk in zilele urmatoare, dar se pare ca nu pot genera suficienta putere de lupta pentru a sparge apararea ucraineana intr-un atac frontalā€, apreciaza expertii institutului citat.

Referitor la orasul Mariupol, aflat sub asediu, acelasi institut american afirma ca ā€žeste imposibil de confirmat daca au existat schimbari concrete pe terenā€ in ultimele 24 de ore.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Oferta de cazare pentru turisti la Londra: Un cort intr-o sufragerie pentru 80 de lire pe noapte

Un anunt Airbnb care ofera turistilor sansa de a sta intr-un cort in interiorul unui…

5 minute ago

Ploile catastrofale din sudul Braziliei au provocat aproape 40 de morti ā€“ alte aproximativ 70 de persoane sunt date disparute

Ploile torentiale care afecteaza cel mai sudic stat brazilian Rio Grande do Sul au ucis…

10 minute ago

Parlamentarii francezi spun ā€žnuā€ englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

19 minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

27 de minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

38 de minute ago