news

Comisia Europeana, reactie taioasa fata de violentele din Bucuresti. Bruxelles-ul reactioneaza la sesizarea postului public din Austria

Comisia Europeana a condamnat agresiunile atribuite fortelor de ordine din Romania impotriva jurnalistilor, evidentiind ca este „important” ca angajatii companiilor media sa isi poata desfasura activitatea, informeaza postul public austriac ORF, citat de Mediafax.

Comisia Europeana a condamnat agresiunile fortelor de ordine din Romania impotriva echipei postului public austriac ORF in cursul protestelor desfasurate vineri dupa-amiaza in Bucuresti.

„Este important ca reprezentantii presei sa isi poata desfasura activitatea”, a declarat luni, conform ORF, un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat violentele produse la Bucuresti si asteapta clarificari din partea Romaniei dupa ce jurnalisti austrieci au fost agresati de fortele de ordine in timpul protestelor desfasurate vineri. „Condamnam puternic violentele de la Bucuresti, in cursul carora au fost raniti multi demonstranti si jurnalisti. Asteptam clarificari. Ii doresc recuperare rapida cameramanului ORF care a fost ranit”, a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

Postul public austriac ORF a transmis o nota de protest dupa ce unii jurnalisti au fost agresati de agenti ai fortelor de ordine in cursul mitingului desfasurat vineri in Bucuresti. „In cursul confruntarilor intre forte speciale ale politiei si demonstranti violenti, un cameraman ORF a fost batut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scapat de loviturile unui agent al fortelor de ordine care avea scut (…)”, a transmis postul austriac.

Directorul general ORF, Andreas Wrabetz, a denuntat o situatie „inacceptabila” pentru un stat membru al Uniunii Europene.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago