externe

Compania Lego a cerut politiei californiene sa nu mai adauge capete de piese Lego pentru a acoperi chipurile suspectilor de infractiuni

Un departament de politie din sudul Californiei a fost somat de compania de jucarii Lego sa nu mai adauge capete Lego pentru a acoperi fetele suspectilor in imaginile pe care le distribuie pe retelele sociale.

Departamentul de politie din Murrieta a folosit capete Lego si emoji pentru a acoperi fetele oamenilor in postarile de pe site-urile de socializare cel putin de la inceputul anului 2023. Dar fotografiile modificate au devenit virale saptamana trecuta, dupa ce departamentul a postat o declaratie despre politica sa, ceea ce a determinat mai multe articole de presa si, mai tarziu, solicitarea din partea Lego.

In intreaga SUA, agentiile de aplicare a legii au postat adesea galerii de fotografii cu infractori cautati pe retelele de socializare, in eforturile de a consolida implicarea comunitatii. Insa expertii atrag din ce in ce mai mult atentia asupra efectelor daunatoare ale plasarii unor astfel de imagini online. Pentru persoanele care asteapta un proces, pozele de tip „cazier” pot aduce o prezumtie de vinovatie. Iar pentru oricine incearca sa treaca peste o condamnare penala, imaginile pot ingreuna obtinerea unui loc de munca si ii pot bantui pentru tot restul vietii.

Conform noii legi din California, departamentele de politie si birourile serifilor sunt acum obligate sa elimine orice fotografie de inregistrare pe care au partajat-o pe retelele de socializare – inclusiv a persoanelor arestate pentru infractiuni violente – in termen de 14 zile, cu exceptia cazului in care exista circumstante specifice; de exemplu, persoana reprezinta o amenintare iminenta la adresa sigurantei publice.

Politia din Murrieta a avut o discutie interna despre postarea fotografiilor persoanelor arestate in general si a anuntat o noua politica a departamentului pe Instagram in ianuarie 2023. Comunitatea solicitase mai multe postari de informare si constientizare privind infractionalitatea, asa ca departamentul a declarat ca a inceput sa foloseasca capetele Lego si emoticoanele pentru a se conforma legii, continuand sa se implice cu locuitorii din Murrieta.

Dar in luna martie a acestui an, „compania de jucarii a luat legatura cu noi si ne-a cerut respectuos sa ne abtinem de la utilizarea proprietatii lor intelectuale in continutul nostru de social media, lucru pe care, desigur, il intelegem si il vom respecta”, a declarat locotenentul Jeremy Durrant, citat de cotidianul The Guardian.

„In prezent, exploram alte metode pentru a continua sa ne publicam continutul intr-un mod atractiv si interesant pentru cei care ne urmaresc”, a scris Durrant, refuzand sa faca alte comentarii.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago