„Credeti ca Iohannis mai are contracandidat in 2019?”. Un important sociolog anunta un eveniment major in 2019, Iohannis va spulbera candidatul PSD, oricare ar fi el

analize

Sociologul Alin Teodorescu considera ca Iohannis nu va avea niciun contracandidat cu sanse sa il invinga in 2019, la Presedintia Romaniei. El a lansat mai multe scenarii privind strategia PSD pentru prezidentiale, mentionand care ar fi numele pe care acest partid va miza pentru Cotroceni.

„Am mai discutat despre asta, Klaus Iohannis va fi presedintele UE sase luni, in 2019. La Sibiu va fi sedinta Consiliului Europei. 27 de sefi de state si de guverne vor fi la Sibiu. Cine va conduce sedinta? Klaus Iohannis! Credeti ca mai are contracandidat in 2019? Nu vad cine ar putea fi contracandidat”, a declarat sociologul la Digi24.

El a adaugat ca PSD „trebuie sa se prezinte in competitie, dar va avea un concurent pierzator, asa cum au fost Mircea Geoana si Victor Ponta”.

Intrebat daca Gabriela Firea va fi varianta reala, sociologul a raspuns negativ.

„Gabriela Firea a adoptat un stil de management al Primariei Bucurestiului care o duce complet in afara preferintei publicului. Ea are in jur de 35% grad de incredere, care e foarte mult fata de Tudose, care are 17%. Dragnea are 12%. Fata de ceilalti lideri PSD, e foarte mult cat are dansa. Dar cu 35% nu faci nimic in cursa pentru prezidentiale”, a spus Alin Teodorescu.

El a precizat ca „PSD mai are un candidat potential, dar nu cred ca va intra in cursa” si a numit-o pe Corina Cretu, in prezent comisar european.

„Corina Cretu are peste 60% grad de incredere, dar cu un grad de notorietate mai redus. Nu prea vad cum ar lasa posibilitatea unui al doilea mandat ca si comisar european pentru ipotetica functie de presedinte al Romaniei”, a adaugat sociologul.

Intrebat daca PSD i-ar cere Corinei Cretu sa candideze, Alin Teodorescu a raspuns ca da, dar ca in niciun caz nu-i va cere acest lucru Liviu Dragnea sau Mihai Tudose.

„O noua echipa (ar face-o, n.red.) In jurul lui Niculae Badalau au inceput sa se adune oameni. Scrisoarea lui e decenta si e scrisa pe sufletul oamenilor din PSD. Oamenii asta gandesc, ca Dragnea are cam multa putere si e cazul sa revina la anumite proceduri democratice. Dar nu putem sa stim acum cine va fi noul lider PSD”, a spus sociologul Alin Teodorescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: