analize

CTP, enervat ca „Partidul Aurolacilor” o ataca pe Simona Halep: „Din molozul mintisoarei lor, o injura ca nu e patrioata”

Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur dupa ce propagandistii si activistii AUR au acuzat-o pe retelele de socializare pe Simona Halep ca nu este „patrioata” intrucat nu a jucat in echipa nationala a Italiei, preferand sa participe in schimb la WTA 500 de la Stuttgart.

„Doua vorbe despre membrii sau simpatizantii Partidului Aurolacilor care-i reproseaza Simonei ca n-a jucat in echipa nationala impotriva Italiei, dar ca joaca la Stuttgart. Ceea ce i-ar fi umplut de fericire, deci, ar fi fost sa nu joace nici la Stuttgart. Sau macar sa piarda. Din molozul mintisoarei lor, o injura ca nu e patrioata, ca si cum meciurile eroice din Fed Cup ale Simonei impotriva Cehiei si Frantei, de pilda, n-ar fi existat. Sa le ceri sa se gandeasca la spatele si umarul ei, pe care nu i le dau ei inapoi daca se rup, ar fi de-a dreptul obscen…”, a scris CTP pentru GSP.

Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, dupa ce a invins-o, vineri seara, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4.

Halep (29 ani), numarul trei mondial, s-a impus dupa 71 de minute si va juca pentru a treia oara in semifinale la Stuttgart, dupa 2015 si 2017.

Simona Halep, a doua favorita a turneului, a predat o lectie de tenis in primul set al meciului, in care a avut 5-0 si pe care l-a castigat in doar 23 de minute. Romanca a pierdut doar trei puncte pe propriul serviciu in acest set.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, dar Halep a avut si in acest set initiativa. Alexandrova a condus pentru prima oara cu 2-1, dupa ce Halep incepuse setul cu break, dar apoi romanca a facut trei ghemuri la rand si s-a desprins la 4-2. Alexandrova (26 ani, 34 WTA) a reusit egalarea, 4-4, dar Halep a facut un nou break si a servit pentru meci. Rusoaica a avut patru mingi de break, dar in cele din urma Simona a pus capat confruntarii, la a treia minge de meci.

Halep a avut 3 asi si 2 duble greseli, iar Alexandrova a reusit un as si a comis 5 duble greseli. Simona Halep a avut un 70% la punctele facute cu primul serviciu, fata de cele 47 de procente ale rusoaicei. Superioritatea a fost vizibila si la al doilea serviciu, 55%-41%.

Fostul lider mondial a avut 14 winners, iar Alexandrova doar 11 mingi direct castigatoare, rusoaica totalizand mai multe erori nefortate, 33-15.

Alexandrova a castigat ultimele doua partide directe, dar acum scorul este egal, 2-2. Halep s-a impus in 2019, in turul al doilea la Cincinnati, cu 3-6, 7-5, 6-5, dar rusoaica si-a luat revansa in acelasi an in turul al doilea la Beijing, cu 6-2, 6-3, iar anul acesta a invins-o pe Simona in sferturi la Gippsland Trophy (Melbourne), cu 6-2, 6-1.

Halep si-a asigurat un cec de 26.130 de euro si 185 de puncte WTA, iar in penultimul act o va intalni pe invingatoarea dintre belarusa Arina Sabalenka, a cincea favorita, si estoniana Anett Kontaveit.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

6 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

15 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

14 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

14 ore ago