Categories: politica

Cum il ajuta PSD-ul pe Piedone. Candidat anonim sustinut de PSD-PNL pentru Sectorul 5, nici macar nu locuieste in acest sector

Surse politice anunta numele candidatului comun ales de PSD-PNL pentru a intra in cursa pentru Primaria Sectorului 5. Acesta este un nume total necunoscut, semn ca nu se doreste sa fie puse piedici clanului Piedone. La Sectorul 5, Piedone l-a desemnat drept candidat pe fiul sau, deputatul PSD Vlad Popescu Piedone.

Numele candidatului ales de PSD, care va fi sustinut teoretic si de PNL, este Adrian Vigheciu. Vigheciu este consilier general din partea PSD si pana acum nu s-a remarcat prin nicio pozitie legata de Sectorul 5.

Vigheciu a avut cateva reactii publice legate in principal de Sectorul 1, unde se afla Clotilde Armand, si de Sectorul 6, unde a fost city manager in timpul mandatului pesedistului Gabriel Mutu.

De altfel, pe pagina sa de internet, Vigheciu are un banner mare pe care scrie „Ne pasa de Sectorul 6”. Nimic despre Sectorul 5. Conform declaratiei de avere, Vigheciu are patru apartamente in Bucuresti, situate in Sectoarele 3 si 4.

Si AUR este alaturi de Piedone, de data aceasta pe fata. Presedintele AUR, George Simion, a anuntat, marti seara, la Realitatea Plus, realizarea unei aliante a AUR cu Cristian Popescu Piedone. Piedone este deja puternic promovat de reteaua online de propaganda a AUR.

Simion a anuntat ca, saptamana viitoare, va fi organizata o conferinta de presa comuna cu Cristian Popescu Piedone.

Scopul conferintei cu Piedone este ”sustinerea reciproca pentru cei mai buni candidati” la Primaria Capitalei si la Consiliul General.

Contactat de Realitatea Plus, Piedone nu a raspuns.

George Simion a mentionat ca viitoarea conferinta va fi ”foarte interesanta”.

Cristian Popescu Piedone este puternic promovat pe Facebook si de ampla retea de propaganda construita de AUR, arata o investigatie realizata de EFOR (Expert Forum). Numeroase pagini de Facebook asociate cu AUR rostogolesc mesajele populiste ale lui Piedone.

Respectivele pagini Facebook de propaganda sunt asociate cu pretinse site-uri de stiri pentru a avea credibilitate.

EFOR a constatat, folosind instrumentul public Ad Library, ca teme de campanie ale lui Piedone, precum “Borcanele lui Piedone”,  sunt promovate pe aceste pagini, care sunt folosite in special pentru a disemina mesaje de propaganda ale AUR.

„Modul de operare e deja unul clasic. Intai se creeaza o retea de zeci de pagini; EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranta exista altele care pot fi adaugate. In pasul doi aceasta retea de pagini incepe sa creeze continut diseminat copy-paste pe toate retelele.

Ce putem observa? Exista aceasta retea de website-uri care distribuie continut pozitiv despre membri partidului AUR, initiativele lor legislative, reactii in presa, proteste, promovare directa chiar, fiind in mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor retele fiind sa popularizele continutul AUR si sa ii maximizeze impactul. Reteaua a fost folosita si pentru a promova continut despre Cristian Popescu Piedone si campania sa electorala online de tip meme-uri ilustrate. Ce se afla sub acest teren comun de actiune, nu stim. De ce website-urile atasate AUR il promoveaza pe Piedone, daca AUR are un candidat anuntat la Primaria Generala, Mihai Enache?”, noteaza EFOR.

Piedone se promoveaza drept un candidat „anti-sistem”, „anti-politicieni” si chiar anti PSD-PNL in conditiile in care candideaza din partea PUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fost turnator la Securitate, in conditiile in care este sustinut puternic de Antena 3 si Romania TV, principalele canale de propaganda ale PSD, si in conditiile in care fiul sau este deputat PSD.

Aceste date duc la concluzia ca Piedone este sustinut discret de PSD-PNL si, iata, si de AUR. Candidatul anti-sistem este de fapt candidatul real al „sistemului”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

2 ore ago

Presshub: Centrala nucleara de la Cernobil: 38 de ani de la accident si 2 ani de la deocupare

Acum treizeci si opt de ani a avut loc un accident la centrala nucleara de…

O oră ago