Cum justifica Simonis blatul, sustinerea unui guvern PNL: „Este un cabinet de razboi, este nevoie de un armistitiu”. Si PNL vorbeste despre „armistitiu”

politica

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a declarat vineri ca Romania se afla „intr-o situatie critica in acest moment”, astfel incat este nevoie de un „armistitiu” cu PNL pentru a sustine impreuna un „cabinet de razboi”. Termeni ca „armistitiu” si „razboi” au fost folositi deja si de deputatul PNL Florin Roman inca de miercuri, inainte de desemnarea lui Ciuca, semn ca PSD si PNL s-au inteles inca de atunci sa colaboreze.

„Decizia se sustinere a unui Guvern trebuie luata in forurile statutare ale partidului si discutia aceea va fi in forurile statutare, ca va fi maine, ca va fi luni, ca va fi marti, in functie de calendarul propus de premierul desemnat. Pana la urma, daca prim-ministrul desemnat isi gaseste majoritate la USR, USR care sustinea in urma cu cateva zile ca un Guvern minoritar condus de Dacian Ciolos ar fi o solutie, poate ajung la concluzia ca un Guvern minoritar cu domnul Ciuca prim-ministru poate fi o solutie si asta. Daca domnul Ciolos putea fi minoritar, de ce nu ar fi si altcineva. S-ar putea sa nu fie nevoie de discutia cu noi cei de la PSD”, a afirmat Simonis, la sediul PSD.

Intrebat despre eventuale semnale venite de la reprezentantii PSD din teritoriu privind sustinerea unui Guvern minoritar, Simonis a spus: „Nu au fost semnale, pentru ca nu a existat o discutie cu Nicolae Ciuca, nu exista semnale in sensul acesta si nu putem decide fara sa avem aceasta invitatie, fara sa avem ceva ce sa decidem”.

El a subliniat ca, avand in vedere situatia critica din tara, este nevoie de un armistitiu in clasa politica.

„Romania se afla intr-o situatie critica in acest moment, din pacate situatia in care ne-au adus cei de la PNL si cei de la USR, iar cei de la USR conducand Ministerul Sanatatii in ultimul an de zile, ne lasa o marja de manevra mai mica decat ne-am fi dorit, pentru ca suntem in razboi, iar in razboi se fac cabinete de razboi.

Cred ca intreaga clasa politica trebuie sa inteleaga ca este nevoie de un armistitiu pentru o perioada scurta de timp pentru a gestiona situatia dezastruoasa, critica, tragica din spitalele din Romania si dupa aceea putem sa ne intoarcem la bataliile obisnuite intre decidentii politici. Cred ca aceasta este strategia, directia politica in care sa mearga intreaga clasa politica si aici vorbesc si de USR si de PNL si de toata lumea – armistitiu pana cand gestionam situatia din spitale pentru ca oamenii mor in fiecare zi, mor in Romania mai multi oameni decat in toata Europa la un loc si acest lucru nu poate sa ne lase impasibili”, a explicat deputatul PSD.

Citeste si: Florin Roman cere PSD-ului un „armistitiu” pentru 6 luni: „Cei mai buni specialisti i-au dat PNL si PSD pe functii ministeriale”

Termenul de „armistitiu” a fost folosit si de deputatul PNL Florin Roman, vicepresedinte al partidului, miercuri, intr-un dialog cu Vasile Dincu la TVR.

„Eu vorbesc de un armistiu, pentru ca Romania este intr-un razboi: razboi pandemic, razboi economic. Sa fim politicieni responsabili, sa ne gandim si la tara asta, nu numai la procente, este nevoie de un armistitiu, de un guvern cu puteri depline pe 6 luni de zile, sa trecem perioada de iarna, de pandemie, sa tragem primele transe de la PNRR”, a sustinut Roman.

Citeste si: Seful senatorilor PNL, gata de alianta cu PSD: „Este obligatorie o discutie cu PSD, iar paleta de discutii poate porni de la un Guvern minoritar si poate merge pana la un Guvern asumat”

Dincu a reactionat pozitiv.

„Armistitiu nu este alianta, asa incat… Despre armistitiu  a vorbit si domnul Ciulacu, astazi. Trebuie sa renuntam la discursul politic si sa trecem la discurs tehnic si poate chiar la tehnicieni”, a mai spus Dincu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: