politica

Cum s-a facut de ras George Simion. A plecat cu coada intre picioare dupa o discutie cu Cristian Ghinea despre PNRR – Video

Copresedintele AUR George Simion s-a dus miercuri in Parlament peste ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru a-l acuza ca imprumuta Romania, prin PNRR, pe „modelul FMI”. In timp ce facea live pentru fanii AUR, Simion a fost pus la punct in legatura cu scenariile pe care le sustinea.

Simion s-a dus agresiv peste Ghinea, dupa ce l-a hartuit si pe premierul Citu, pentru a reprosa ca indatoreaza Romania cu 15 miliarde de euro „pe modelul FMI”.

In timp ce filma discutia, care se transmitea live pe Facebook, Simion insa a fost facut de ras.

„Oameni buni, nu va veni FMI-ul! PNRR este un intrument de finantare al Uniunii Europene, cogestionat de Guvernul Romaniei si Comisia Europeana. Uitati-va in ochii mei, nu exista FMI la PNRR!”, a spus Ghinea, adresandu-se miilor de AUR-isti care urmareau filmarea lui Simion.

„Bine, s-a inregistrat”, a spus acru Simion si a plecat.

„Am intrat astazi, la Parlament, intr-un live al lui George Simion, liderul AUR. Am profitat de ocazie sa mai demontez din minciunile care s-au tot rostogolit in ultimele zile despre PNRR. Sunt sigur ca, daca oamenilor li se explica clar si cu calm care este realitatea, factual, vor intelege ca reformele pe care le propunem le pot imbunatati viata.

A fost amuzant ca un fan AUR ne transmitea in live sa platim imprumuturile din banii de pensii speciale. I-am explicat ca in PNRR asta propunem: reformam sistemul de pensii ca sa nu mai existe aberatii precum pensiile speciale”, a detaliat apoi Ghinea.

Anterior, parlamentarii AUR au iesit din sala cand s-a votat ratificarea tratatului EURATOM, aflat in starnsa legatura cu accesarea banilor europeni prin PNRR.

„Astazi o sa spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat si o sa spunem nu in numele romanilor. 15 miliarde de euro este imprumutul pe care acest Guvern provizoriu, Guvernul Citu, si-l asuma in numele romanilor. Un imprumut pana in 2030, care, dupa aceea, va fi lungit prin alte imprumuturi.

In 2021, platim 3 miliarde si jumatate numai comisioane si dobanzi la imprumuturile pe care le avem deja. In 2020, datoria publica a crescut cu 21 de miliarde de euro, de ce trebuie romanii sa mai ia un imprumut de 15 miliarde de euro, cand noi nu am fost capabili sa luam 15 miliarde de euro din fondurile europene?

De ce trebuie sa luam niste bani conditionat si sa fim verificati la varsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit, la nisele economice pe care impozitam sau nu”, a sustinut liderul AUR.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

22 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

25 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

20 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago