politica

Dancila, agresiva si crizata dupa sedinta CEX: „Discutam foarte mult numai despre justitie”

Viorica Dancila a aparut in fata jurnalistilor fara Liviu Dragnea, dupa sedinta CEX, ea fiind insotita de cei doi propusi de PSD pentru functiile de ministri ai Dezvoltarii si Transporturilor, Daniel Suciu si Razvan Cuc.

Dancila a fost intrebata insistent despre ordonanta de urgenta prin care sunt ingenuncheati procurorii. Foarte iritata, ea a spus ca „discutam foarte mult numai despre justitie”.

„Domnul ministru a justificat pe deplin, daca va uitati la aceasta OUG o sa vedeti expunerea de motive si urgenta acestei ordonante. In Romania in ultima perioada tot ce faci trebuie legat de o persoana. Toate aceste lucruri le dai pentru intreaga Romanie si pentru toti romanii. Eu nu cred ca trebuie sa lipim o ordonanta de o anumita persoana. Vreau o justitie independenta, legile nu se dau pentru o persoana, politicul nu are ce cauta in justitie”, a declarat Dancila.

Premierul a raspuns apoi foarte iritata la intrebarile despre ordonanta lui Toader.

Cum ii ajuta pe cetateni aceasta OUG?

Viorica Dancila: Ministrul a explicat si cred ca e bine ca ministrul, care poate da explicatii tehnice foarte bune, sa explice acest lucru.

De ce nu ati respectat principiul transparentei?

Viorica Dancila: Ce principiu al transparentei?

Sa existe o consultare

Viorica Dancila: Eu am inteles ca au existat consultari. Nu vad de ce atatea semne de intrebare pentru doua ordonante care haideti sa vedem ce presupun ele. Discutam foarte mult numai despre justitie, pentru a trece in derizoriu alte lucruri importante pe care le asteapta Romania de la noi.

Comisia Europeana a spus ca nu a fost informata

Viorica Dancila: Voi avea o discutie cu dl Timermmans la Madrid si voi explica pe larg motivele si ce presupune.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Idei de afaceri: un tanar din Bucuresti, retinut de politisti dupa ce a vandut cu 6.000 de lei doua autorizatii false de securitate la incendiu

Un tanar care pretindea ca este angajat ISU si vindea autorizatii false de securitate la…

15 minute ago

Premierul indian Narendra Modi, criticat ca retorica sa antimusulmana ar putea provoca un razboi civil pustiitor intre hindusi si islamisti

Premierul indian Narendra Modi a fost criticat recent pentru ca a invocat o retorica antimusulmana…

30 de minute ago

66 de migranti clandestini, salvati de marina franceza in Canalul Manecii

In total, 66 de migranti, printre care femei si copii, care incercau sa traverseze Canalul…

45 de minute ago

Un baiat de 16 ani a fost arestat in Polonia dupa ce a incercat sa dea foc unei sinagogi istorice cu un cocktail Molotov

Politia poloneza a anuntat miercuri seara ca a arestat un adolescent implicat in tentativa de…

60 de minute ago

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

16 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

16 ore ago