politica

Dancila, delir total. O va suna pe Merkel pentru a-i cere ca Volkswagen, companie privata, sa investeasca in Romania: „Iohannis este de vina”

Premierul demis Viorica Dancila a sustinut, luni, ca PNL si Klaus Iohannis se opun ca grupul Volkswagen sa faca o investie masiva in Romania, preferand Bulgaria. Ea a declarat ca o va suna pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pentru a-i solicita sa ceara conducerii VW sa vina totusi in Romania.

„Grupul PPE a trimsi o scrisoare prin care sustin Bulgaria. Domnul Weber, care este liderul PPE, a trimis aceasta scrisoare catre VW, atunci ma intreb unde sunt europarlamentarii PNL. Ce a facut Klaus Iohannis, care este presedintele PNL? Dancul ne reprezinta in Consiliul UE, nu a putut discuta pentru a sustine Romania? Nu a putut discuta cu liderul grupului PPE pentru a sustine Romania?”, a declarat Dancila intr-un interviu pentru DC News.

„PNL sustine ca Volkswagen sa investeasca in Bulgaria”, a subliniat apoi Dancila.

Premierul a mai spus ca va vorbi si cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„Voi incerca aceasta convorbire telefonica cu Merkel. O sa-i solicit ministrului Comertului sa mearga in Germania pentru a discuta despre relocarea in Romania a Volkswagen”, a mai spus Dancila.

„Avem un presedinte etnic german. Ma astept sa-l sune pe CEO-ul de la Volkswagen, sa-i spuna: ‘dragul meu, hai in Romania'”, a completat-o Bogdan Chirieac.

Trebuie precizat ca Volkswagen este o companie privata, pachetul majoritar de actiuni fiind detinut de familia Porsche, care are cetatenie austriaca.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Donald Trump a comparat administratia lui Joe Biden cu Gestapo-ul nazist, pe motiv ca l-ar persecuta

Donald Trump a comparat administratia presedintelui Joe Biden cu politia secreta a Germaniei naziste, in…

9 minute ago

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

10 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

16 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

16 ore ago