politica

Dancila insista cu obrazniciile: „Presedintele Iohannis a fost informat”. Asta intelege prin „consultari”

Premierul Viorica Dancila a precizat miercuri ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat despre propunerea lui Dan Nica pentru postul de comisar european la momentul in care i-a fost transmis si numele Rovanei Plumb.

„Culmea ipocriziei este sa ne vorbeasca presedintele Iohannis despre incalcarea Constitutiei. Acelasi Klaus Iohannis care calca in picioare Legea fundamentala a tarii refuzand sa numeasca ministrii interimari si ignorand cu buna stiinta chiar si decizia Curtii Constitutionale. Cat despre propunerea de comisar european, domnul Dan Nica, ii reamintesc presedintelui ca a fost informat despre aceasta nominalizare la momentul la care i-a fost transmis si numele Rovanei Plumb. Cel mai probabil, presedintele a fost prins cu activitatea de campanie si a omis aceasta informare”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca refuzul premierului Dancila de a se consulta cu el in ceea ce priveste problema comisarului european, „care vizeaza reputatia tarii noastre”, reprezinta o incalcare „flagranta” a Constitutiei si „afecteaza grav credibilitatea Romaniei”.

„Doamna Viorica Dancila continua sa demonstreze tuturor ca nu mai are ce cauta in fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astazi cu presedintele Romaniei pe o problema care vizeaza reputatia tarii noastre este o incalcare flagranta a Constitutiei. Gestul premierului arata, totodata, diletantismul si o totala lipsa de responsabilitate politica. Incapatanarea prim-ministrului de a-si sustine prietenii politici pentru o functie in Uniunea Europeana, in ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un esec urias si risca sa produca daune semnificative Romaniei, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de catre tara noastra”, a spus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

14 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

14 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

14 ore ago