politica

„Dancila trebuie sa raspunda penal pentru situatia de la Caracal”. Argumentele fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat, joi, ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa raspunda cu functia, dar si penal pentru cazul din Caracal. Macovei a adaugat ca seful Executivului incearca sa iasa nevinovata din aceasta situatie prin pozitionarea pe care o are.

„Cine a facut recursul compensatoriu, gratierea, politizarea functiilor, deciziile CCR au contribuit si ele, Sectia Speciala a lui Toader, care pur si simplu pe unii procurori si judecatori i-a infricosat si mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (…). Deci cauzalitatea este de multi ani si este evidenta. Premierul de acum face parte din acest sistem si trebuie sa raspunda si cu functia si penal pentru toate acestea”, a declarat Monica Macovei, la RFI.

Fostul ministru al Justitiei a afirmat ca pozitionarea pe care o are Viorica Dancila in cazul Caracal este inselatoare, cu scopul de a se face nevinovata pentru gestionarea cazului din judetul Olt.

„Pozitionarea doamnei Dancila este una inselatoare pentru populatie, menita sa iasa nevinovata, pentru ca premierul de acum este parte din acest sistem care a insemnat legatura dintre actiunea sistematica de aparare legislativa a infractorilor, ne aducem aminte de modificarile Codurilor Penale, ca numai asta ii interesa si moartea celor doua adolescente. Legatura de cauzalitate este absolut evidenta”, a adaugat Macovei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

O oră ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

35 de minute ago

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

25 de minute ago

Dupa „Diamante”, si Vanghelie si-a depus candidatura: „Invatamantul este prioritatea mea. O sa fim un exemplu si pentru alte tari din Europa”

Marian Vanghelie si-a depus, luni, candidatura ca independent la Primaria Sectorului 5. Trimis in judecata…

53 de minute ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

4 ore ago