politica

„Dancila va raspunde penal pentru aceasta ilegalitate”. Partidul lui Basescu a depus sesizare in cazul referendumului

Presedintele PMP, Eugen Tomac, spune ca premierul Viorica Dancila va raspunde penal pentru ”ilegalitatea” din ordonanta de urgenta privind referendumul, intrucat a modificat definitia partidului parlamentar, impiedicand PMP sa aiba reprezentanti in sectiile de votare.

”VVD va raspunde penal pentru aceasta ilegalitate. Marioneta lui Dragnea a ingradit activitatea unui partid politic printr-o ordonanta data noaptea ca hotii. Doamna Dancila, nu puteti modifica legea doar ca o forma de sanctionare a unui partid politic de opozitie! Folositi pentru razbunare un referendum pe care tineti cu dintii sa il compromiteti. Prin Ordonanta de urgenta pentru organizarea referendumului, doamna «reducem democratia» a schimbat prevederea care permitea PMP sa aiba membri in birourile electorale ale sectiilor de votare. Mai exact, a schimbat definitia partidului parlamentar, prin introducerea obligativitatii de a avea grup parlamentar in ambele Camere! Desigur, a fost o miscare cu destinatie precisa, dat fiind ca tot actuala putere ne-a desfiintat grupul de la Senat”, afirma Eugen Tomac, citat de news.ro.

”Inteleg rolul unei Ordonante de urgenta (in vigoare cu mai putin de o luna inainte de data referendumului!!!!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de catre cetateni, dar nu vad URGENTA schimbarii unor prevederi doar pentru a restrange dreptul de reprezentare in sectii a unui partid parlamentar!! Acesta este regimul iliberal care ne guverneaza azi de la Victoria! Mai mult, Ordonanta de urgenta intra in contradictie cu legea 208/2015, care defineste un partid parlamentar ca avand cel putin un grup, nu doua, asa cum s-a gandit VVD sa adauge”, mai precizeaza liderul PMP.

Tomac precizeaza ca Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie sa il modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar si scotand in mod flagrant in afara legii PMP.

”Faptul ca PMP a fost scos din toate sectiile de votare de la referendum arata cat de debusolate si speriate sunt nulitatile care au acaparat institutiile statului si care elimina, cu o brutalitate neimaintalnita, orice forma de opozitie. Sper ca Biroul Electoral Central va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar. Avocatul Poporului inca nu a raspuns la solicitarea noastra. Doar Comisia de la Venetia analizeaza sesizarea PMP, pentru aceasta institutie starea democratiei chiar conteaza”, subliniaza presedintele PMP.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

6 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

9 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

6 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

6 ore ago