politica

„De ce tremuri? Stai hotule ca nu te bat”. Prins de protestatari, senatorul PSD Liviu Pop s-a „albit de frica”

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a fost asteptat, miercuri seara, in fata sediului B1 TV de celebrul protestatar Marian „Ceausescu” Morosanu. Pop a fost atat de speriat incat protestatarul a trebuit sa-i dea asigurari ca nu-i face nimic.

Intamplarea a fost relatata de jurnalista Camelia Tabacu.

„Moooooor! S-a dus Ceausescu sa-l astepte, in fata la B1, pe prostovanul cu ‘plancarde cat Casa Poporului’ la creier, care a inceput sa tremure de-i tacaneau plombele in gura. Si a trebuit Marian sa se opreasca din zbierete si sa-i faca terapie antistres, cu vocea lui taraganata: ‘staaaai, hotule, penalule, ca nu te bat. De ce tremuri? Eu nu sunt violent!’.

Alb ca varul, PLM-curaj, viermele fricos n-a fost in stare sa articuleze nici cat aberase la B1, unde se impaunase cu centura nearga la un sport secret. Acum e clar: centura era a lu ta-su, iar sportul secret era in jurul mesei”, a scris Camelia Tabacu pe Facebook.

Liviu Pop a facut o noua gafa, marti seara, in studioul B1 TV. Liviu Pop vorbea despre pancartele protestatarilor, dar a pronuntat gresit, spunand „plancarda” in loc de placarda sau pancarta.

Cand i s-a atras atentia asupra erorii, Liviu Pop a insistat ca forma corecta a cuvantului este „plancarda”.

„Probabil ca v-ati plictisit de gafele monumentale de exprimare ale ministrilor Educatiei ori ale premierului PSD. Dar tot nu pot sa nu consemnez noua perla a d-lui Liviu Pop, fost ministru al Educatiei si presedinte al Comisiei pentru Invatamant, cercetare, tineret si sport din Senat.

Aseara, in emisiunea de la B1 TV, in care am fost si eu invitat, incercand sa atace USR, d-l Pop a inceput sa vorbeasca despre o ”PLANCARDA cat Casa Poporului”. Daca o lasa asa, poate o faceam uitata, dar cand moderatorul emisiunii l-a intrebat care e forma corecta, d-l Pop a insistat ca ”PLANCARDA” ar fi varianta buna, ba chiar l-a si trimis la DEX pe un alt invitat.

Spre ghinionul sau, DEX-ul nu raspunde (inca) la comenzile politice ale PSD si se incapataneaza sa mentioneze doua forme ”PLACARDA” sau ”PANCARTA”. Si cel putin asa o sa ramana atata timp cat DEX nu va ajunge sa fie editat si tiparit la Editura Didactica si Pedagogica (dar, sincer, ma astept si la asta – ca la cate gafe comit, pe banda rulanta, ministrii si premierii PSD, o sa ne trezim si cu o varianta de DEX data in grija EDP 😉 ).

Baiul mai mare nu e, insa, noua gafa a d-lui Liviu Pop, ci siguranta de sine cu care s-a batut pentru a-si apara greseala. Pentru ca aceeasi siguranta o afiseaza (si d-l Pop, si d-na Dancila, si multi alti PSD-isti) cand o dau cu oistea in gard in probleme mult mai importante. Cum ar fi cand afirma ca ”programul de guvernare al PSD a fost indeplinit in proportie de 73%”, ca ”inflatia e sub control”, ca ”n-a crescut cursul euro”, ca ”pretul produselor si serviciilor nu a crescut”, ca ”se construiesc si se inaugureaza spitale, crese, gradinite”, ca ”liliecii blocheaza autostrazile”, ca ”padurile se salveaza cu drujba si patrimoniul cultural cu dinamita” si alte asemenea, in ciuda evidentelor care ii contrazic flagrant.

Pentru liderii PSD nu conteaza faptele, evidenta, DEX-ul, adevarul. Tot ce conteaza e ca atunci cand spun o tampenie ori o minciuna, sa le spuna siguri pe ei si sa le repete cu aceeasi siguranta. Si nici in ruptul capului sa nu recunoasca vreodata ca au gresit, chiar si atunci cand e vorba de o banala greseala de exprimare pe care oricine o poate comite intr-o discutie libera.

Nu, un lider PSD nu greseste vreodata. Un lider PSD nu minte. Si un lider PSD nu baga mana pana dincolo de cot in bugetul public. Competenta, cinstea si onestitatea fiecarui lider PSD nu pot fi contestate si sunt afisate pe ‘PLANCARDE cat Casa Poporului’. Iar daca cineva contrazice toate acestea cu fapte, cu siguranta e ‘platit de Soros’”, a scris enatorul Mihai Gotiu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

2 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

3 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

3 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

3 ore ago

Atac armat la o moschee din Afganistan. Cel putin cinci persoane au fost ucise, printre care o femeie si un copil

Mai multi indivizi inarmati au atacat o moschee din provincia Herat, vestul Afganistanului, luni seara,…

3 ore ago