politica

De frica Politiei, Sosoaca si-a pus masca in plenul Senatului. O alta senatoare a apelat 112

Plenul Senatului a fost scena unui scandal, dupa ce senatorul PNL Nicoleta Pauliuc le-a cerut chestorilor sa o sanctioneze pe Diana Sosoaca, pentru ca nu purta masca de protectie. Pentru ca senatoarea independenta nu a vrut sa isi puna masca, Pauliuc a venit la tribuna si a apelat numarul de urgenta 112, pentru a cere fortelor de ordine sa intervina. In cele din urma, Diana Sosoaca s-a conformat si si-a pus masca.

Nicoleta Pauliuc a venit la inceputul sedintei la tribuna Senatului si a spus ca, in calitate de presedinte al comisie de aparare, doreste sa se instituie in Parlamentul Romaniei domnia legii.

Ea le-a cerut chestoriilor sa puna in aplicare Legea 55 si ordinul care spune clar ca se instituie obigativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice, inchise si deschise, precum si la locul de munca si in mijloacele de transport in comun.

Presedintele de sedinta, Alina Gorghiu de la PNL, a aratat ca singurul senator care nu poarta masca este Diana Ivanovici Sosoaca.

Senatoarea independenta a dorit sa ia cuvantul insa nu i s-a permis. ”Orice fel de sunet din savana nu il permit, atata vreme cat nu respectam legea”, a spus ea, citata de news.ro, precizand ca nu va da cuvantul de la tribuna niciunui senator care nu respecta legea.

Nicoleta Pauliuc a revenit la tribuna si a spus ca, daca chestorii nu vor sa aplice legea, atunci va apela la institutiile statului si a apelat numarul de urgenta 112, cerand operatorului sa se deplaseze cineva in Senatul Romaniei.

In cele din urma, Diana Sosoaca s-a conformat si si-a pus masca de protectie.

”Indiferent ce legitimatie ai asa cum are doamna Sosoaca si o flutura peste tot nu ii da niciun drept sa nu se conformeze legii. Legea spune ca in spatiile inchise cetatenii poarta masca. Un medic sta si mai mult de 10 ore cu masca pe fata. Eu n-am vazut niciun medic sa faca asta. Copiii nostri poarta masca la scoala.

Astazi, Parlamentul a demonstrat ca nimeni nu e mai presus de lege, nu exista discriminari fata de lege. Cand legea impune obligativitate trebuie sa o respectam. Regulamentul spune ca interventia in plenul Parlamentului se face cu acordul chestorilor si acordul presedintelui Senatului. Doamna presedinte a dat acordul chestorilor, dar avem un chestor de la AUR cred, nimeni nu vrea sa isi duca mandatul.

Am vorbit cu colegii de la USR sa insoteasca politistii. Sau sa o roage pe doamna Sosoaca sa iasa, sa se legitimeze, ca sa incheiem actul de sesizare. Am o bucurie totusi, pentru ca doamna Sosoaca deodata s-a facut bine si astazi si-a pus masca, a descoperit masca in geanta. E un lucru bun. Deocamdata demersul meu este de membru al Parlamentului”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

4 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

6 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

6 ore ago