Categories: liferecomandate

Decolarea unui Boeing 747. Cele mai periculoase 10 aeroporturi din lume – Galerie foto

Mai multe publicatii internationale au alcatuit topuri ale celor mai periculoase aeroporturi din lume. Iata o sinteza cu Top 10 cele mai periculoase aeroporturi.

Aeroportul Gustaf III din Saint Barthelemy

Acest aeroport este situat pe insula Saint Barthelemy din Caraibe. Este un aeroport periculos pentru piloti si pasageri, deoarece a fost construit cu o pista mica, ceea ce mentine avioanele aproape de pericolul de a se prabusi in mare.

Aeroportul Barra

Aeroportul Barra este un aeroport cu pista scurta situat pe insula Barra din Scotia. Expertii spun ca este extrem de periculos, deoarece foloseste plaja ca pista principala pentru majoritatea zborurilor.

Courchevel Altiport

Courchevel Altiport este un altiport care deserveste Courchevel, o statiune de schi din Alpii francezi. Aerodromul are o pista foarte scurta, de numai 537 de metri, cu o panta de 18,6%.

Aeroportul Lukla

Aeroportul Lukla, este un aeroport mic din orasul Lukla, districtul Solukhumbu. Pilotii nepalezi sunt cei mai curajosi piloti, deoarece au avut mult curaj sa aterizeze cu avionul intr-un loc atat de periculos.

Aeroportul Madeira

Aeroportul International Cristiano Ronaldo Madeira, este un aeroport international din parohia civila Santa Cruz, in arhipelagul portughez. Aeroportul este cunoscut ca fiind unul dintre „cele mai periculoase aeroporturi din lume”.

Aeroportul International Toncontin

Aeroportul International Toncontin este un aeroport civil si militar situat la 6 km de centrul orasului Tegucigalpa, Honduras. Acesta este un aeroport pe care nu vreti sa zburati.

Aeroportul Gibraltar

Aeroportul Gibraltar este catalogat ca fiind unul dintre cele mai periculoase din lume. Nu din cauza pistei de numai 1777 m, ci si din cauza drumului Winston Churchill cu 4 benzi.

Ice Runway, Antarctica

Pista de gheata este principala pista de aterizare pentru Programul Antarctic al SUA in timpul sezonului de vara din Antarctica. Acesta este in apropiere de statia McMurdo.

Aeroportul Juancho E Yrausquin

Acesta este un aeroport de pe insula olandeza Saba din Caraibe. Aeroportul este foarte periculos, deoarece pista are o lungime de numai 400 m si are reputatia de a fi cea mai scurta pista de aterizare comerciala din lume!

Aeroportul Princess Juliana, Saint Martin

Acesta este este este principalul aeroport de pe insula Saint Martin din Caraibe, situat pe partea olandeza a insulei.

Citeste si: Cum este aterizarea pe cea mai scurta pista comerciala din lume, nu este mai lunga decat un portavion: „Am supravietuit aterizarii in Saba!” – Video

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

9 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago