politica

Deputat PSD: „Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru prim-ministru”. Ciolacu: „Este exclus ca Ciuca sa fie 3 ani prim-ministru”

Deputatul PSD Marian Mina, presedinte al PSD Giurgiu, a confirmat marti ca Marcel Ciolacu este propunerea de prim-ministru a partidului.

„Propunerea PSD ca prim-ministru este Marcel Ciolacu”, a subliniat Mina la Antena 3. Ciolacu insa a negat ca partidul a stabilit un nume: „Nu. Acest lucru o sa il decidem impreuna cu colegii mei”.

Marcel Ciolacu a declarat marti, dupa negocierile cu PNL, ca este exclus ca Nicolae Ciuca sa fie premier in urmatorii 3 ani: „Domnul Ciuca sa vina prim-ministru pentru urmatorii 3 ani este exclus”.

„In interiorul PSD exista aceasta decizie ca se poate merge prin rotatie. Asteptam de la PNL o decizie in acest sens si dupa ce exista o decizie ca PNL accepta acest lucru, atunci vom intra in negocieri si vom hotari. PSD e pregatit sa duca toate negocierile posibile ca sa deblocam aceasta situatie”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Chestionat daca ar trebui ca PSD sa dea primul premierul sau PNL, Ciolacu a raspuns: „Trebuie sa fie o decizie. Ca sa putem discuta daca e primul sau al doilea, trebuie sa existe o decizie in PNL ca vor premier prin rotatie”,

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a spus, marti, dupa negocierile pentru formarea Guvernului, cu PNL si PSD, ca partidele nu au ajuns la o intelegere privind rotatia premierilor, pentru ca fiecare doreste sa fie primul si a precizat ca „discutiile au fost foarte aprinse si s-au discutat doar cateva subiecte”, respectiv despre certificatul verde si impactul bugetar pe capitolele care nu au fost inchise, legat de alocatii, politica fiscala si de impozitare

Kelemen Hunor a aratat ca discutiile vor continua si miercuri, dupa ora 16.00, pentru a primi niste cifre de la Ministerul de Finante si a vedea impactul pe pensii si alocatii.

”Nu exista in acest moment niciun procent agreat, trebuie sa vedem”, a mai afirmat Kelemen Hunor, aratand ca ingrijorarea este legata de a gasi resurse bugetare pentru pensionarii cu pensii mici. ”Fiecare doreste sa avem o crestere de 10, de 15, de 20 la suta, sa vedem cat putem sa asiguram de la buget fara sa punem in pericol deficitul”, a mai afirmat el.

Intrebat cine va da primul premier, Kelemen Hunor a raspuns: ”Aici, colegii nostri nu s-au inteles si fiecare doreste sa fie primul. Ei trebuie sa decida si am inteles ca asta va fi decizia de astazi a liberalilor, daca accepta ideea de rotatie, dar cine urca primul, aici nu stiu, nu imi dau seama, e inghesuiala mare”.

Kelemen Hunor a mai spus ca partidele trebuie sa mearga la Palatul Cotroceni cu un singur premier. ”Suntem departe de acea faza”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Sapte tari din UE vor participa la inaugurarea lui Putin, inclusiv Franta. 20 de tari o boicoteaza

Nu toate statele membre ale Uniunii Europene au decis sa ignore asa-zisa inaugurare a lui…

59 de secunde ago

Aflat intr-o vizita oficiala in Serbia, Xi Jinping declara: „China nu va uita niciodata bombardarea de catre NATO a ambasadei chineze din Belgrad”

China nu va uita niciodata atacul aerian al NATO din 1999 asupra ambasadei chineze din…

2 minute ago

Surpriza, a fost anulat primul zbor spatial cu echipaj al Boeing Starliner cu putin timp inainte de lansare. Astronautii erau legati in scaune si gata de decolare

Primul zbor cu echipaj al navei spatiale Boeing Starliner a fost anulat surprinzator cu aproximativ…

2 minute ago

Comisarul european Thierry Breton cere industriilor de aparare din UE sa treaca la modul „economie de razboi” pentru a ajuta Ucraina

Comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, a anuntat ca va facilita tranzitia industriilor europene catre…

6 minute ago

De teama unui atac, rusii nu mai folosesc podul Kerci pentru aprovizionarea fronturilor din Ucraina, releva imaginile din satelit

Moscova a trecut la utilizarea rutelor terestre din estul anexat al Ucrainei pentru a-si aproviziona…

O oră ago