Categories: actualitatepolitica

Deputatii vor referendum pentru „familia traditionala”. Un singur parlamentar PSD s-a opus legii. Plus prima reactie „crestineasca” de la Coalitia pentru Familie

Deputatii au decis, marti, ca familia traditionala este formata dintre un barbat si o femeie. Au fost 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „impotriva” si 13 abtineri.

Cine sunt, insa, parlamentarii care au votat impotriva? Sociologul Mircea Kivu remarca, pe pagina sa de Facebook, ca Petre Florin Manole este singurul deputat PSD care s-a opus acestei legi.

Iata lista cu cei care s-au opus:

PSD – Petre Florin Manole; PNL – Mara Mares, Mihai Voicu; UDMR – Petru Farago, Csoma Botond; ALDE – Anton Anton, Dumitru Lovin. Deputatii USR au zis cu totii NU, cu exceptia urmatorilor care au zis DA: Mihai Botez, Matei Dobrovie, Vlad Durus, Stelian Ion, Dan Radulescu, Bogdan Rodeanu. Le-au tremurat chilotii urmatorilor, care s-au abtinut de la vot: PNL – Viorica Chereches (celebra mama), Tudorita Lungu, Eugen Nicolaescu, Ovidiu Raetchi, Raluca Turcan; USR – Cristian Ghinea, Lucian Stanciu-Viziteu, Sergiu Vlad; UDMR – Antal Istvan, Apjok Norbert; PMP – Robert Turcescu; Minoritati – Csokany Petronela (bulgarii din Banat), Silviu Vexler (evrei).

Nu au votat: Catalin Predoiu, Nicusor Dan, Nicolae Popescu (USR).

Iata si o prima reactie „crestineasca” de la sustinatorii Coalitiei pentru Familie.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolului 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei.

In actuala forma, acesta prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere.

Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Individ cu peste 100 de capsule cu droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. Plus multe alte prafuri si substante

Un individ a fost prins, luni seara, cu o cantitate insemnata de droguri la Festivalul…

8 minute ago

Nu e o gluma: politistii locali vor protesta maine in fata guvernului pentru ca „nu primesc sporuri pentru munca prestata in weekend”

Politistii locali vor protesta, miercuri, in fata Guvernului, avand mai multe solicitari de natura financiara,…

24 de minute ago

Lavrov: „Nu vedem nicio diferenta intre Biden si Trump. Rezultatele alegerilor din SUA nu vor afecta dorinta de a provoca o infrangere strategica Rusiei”

Partidele democrat si republican din Statele Unite considera Rusia un inamic si vor incerca sa-i…

24 de minute ago

Halterofil ucrainean, dublu campion european si participant la Olimpiada, ucis pe front. El lupta ca voluntar impotriva invaziei ruse inca de la inceperea razboiului

Ucraineanul Oleksandr Pieliesenko, dublu campion european la haltere, a fost ucis in razboiul impotriva Rusiei,…

O oră ago