Categories: news

Dezvaluire incendiara a unui ministru. Cum a planuit Guvernul Ponta sa saboteze SCUTUL de la Deveselu

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, dezvaluie ca Guvernul Ponta a intentionat sa  construiasca un penitenciar la numai cinci kilometri de scutul antiracheta de la Deveselu. Proiectul a fost oprit de catre Guvernul Ciolos.

Pruna a afirmat ca a oprit in luna mai proiectul de construire a penitenciarului, deoarece avea aviz negativ de la Ministerul Apararii, pentru ca in jurul bazei trebuie sa fie un perimetru de siguranta de 5 km.

„Era (n.r. – penitenciarul) la mai putin de cinci kilometri. De acel scut, da. In plus, am primit si un aviz negativ de la Ministerul Apararii Nationale. Cand spun am sistat, sa nu inteleaga nimeni ca eram intr-o faza avansata. Eram intr-o faza in care se facuse numai studiul de prefezabilitate, care poate fi foarte bine folosit in aceeasi masura pe un alt teren pe care dealtfel ANP-ul l-a si identificat, va fi undeva in Moldova.”, a declarat ministrul Justitiei intr-un interviu pentru HotNews.

Intrebata cine a luat decizia ca penitenciarul sa fie construit langa scutul antiracheta, Pruna a raspuns ca decizia a fost luata printr-o hotarare de guvern de catre fostul executiv condus de Victor Ponta.

„Eu pot sa va spun ca decizia s-a luat prin hotarare de guvern. Cine anume, nu stiu. (…) In orice caz, prin hotarare de guvern s-a stabilit care este amplasamentul acestui penitenciar si a survenit acest HG dupa ce se stabilise amplasarea scutului acolo unde este el.”, a precizat Raluca Pruna.

Pruna a mai precizat ca penitenciarul va fi construit in zona Moldovei, insa nu a dezvaluit locatia exacta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

O oră ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

O oră ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago