news

Digi24 a schimbat mai demult macazul. Reporterul care a aflat ca Dancila a ratat intalnirea cu Juncker, demis a doua zi

Pe 17 septembrie anul trecut subiectul zilei a fost faptul ca Viorica Dancila a ratat intalnirea cu seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Juncker venise la Summitul celor Trei Mari, unde Dancila nu avea niciun rol si nici macar nu paticipa, dar dintr-o dorinta de a-i fura lumina reflectoarelor lui Klaus Iohannis, si pentru ca si la acel moment PSD era in contradictie totala cu CE, dupa represiunea violenta a protestelor din 10 august si declansarea referendumului pentru familia traditionala, a stabilit si ea o intalnire cu seful Comisiei, sub pretextul ca il asteapta la aeroport.

Dar a plecat tarziu de la Guvern, fara coloana oficiala, Juncker a aterizat pe Baneasa, ea s-a dus pe Otopeni si dupa gafa a aratat cu degetul spre SPP desi le refuzase serviciile, cand de fapt de vina era doar propria-i incompetenta.

Toate aceste detalii au fost obtinute, rand pe rand, de jurnalistii din toata presa, fiind o adevarata competitie: Cine are surse mai bune si mai multe?. Cei care au castigat-o au fost cei de la Digi24. Ei au dat primii informatia ca Dancila a intarziat si Juncker n-a mai asteptat-o, inclusiv ca nu a nimerit nici macar aeroportul.

Daca o astfel de reusita jurnalistica este de obicei laudata si chiar si premiata, mai ales in televiziune, ceea ce s-a intamplat in realitate ne face sa intelegem mai bine ce se intampla acum la Digi24.

A doua zi dupa exclusivitate, reporterul care a avut sursele (o tanara care abia se angajase la ei de nici 2 saptamani) a fost chemat la raport si informat de seful stirilor Digi24 ca e concediat.

Paginademedia.ro spune ca explicatia primita de reporter e la fel de halucinanta ca si decizia de concediere: „Cum Traian Basescu a spus ca vom afla peste 50 de ani ce a fost in spatele rapirii jurnalistilor din Irak, asa va afla si jurnalista motivele reale ale concedierii”.

Socanta e si atitudinea celorlalti jurnalisti angajati la televiziunea. Sursa citata sustine ca, in loc sa-si apere colega si, implicit, principiile meseriei, principala lor grija a fost „sa nu cumva sa se afle”.

Schimbarea de macaz de la Digi24 a continuat apoi, treptat. Postul a anuntat ca renunta sa fie televiziune de stiri si devine generalista, iar apoi a concediat jurnalistii incisivi, cu opinii, care ar fi pus in pericol stilul „neutru” al postului tot mai apropiat de Putere.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

O oră ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago