externe

Dincu acuza Rusia ca provoaca Romania: „Incearca sa creeze o stare de neliniste, incearca sa-si arate forta in Marea Neagra”

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a afirmat ca mai sunt momente in care nave militare rusesti se apropie de zona economica exclusiva a Romaniei din Marea Neagra, precizand ca nu sunt incidente care ar putea sa duca la declansarea unui conflict.

Vasile Dincu a fost intrebat, sambata, la Antena 3, daca navele rusesti mai patruleaza in apropierea platformelor din Marea Neagra din zona economica exclusiva a Romaniei.

“Exista momente in care se apropie foarte mult de zona exclusiva, sunt metode prin care Rusia incearca, alaturi de razboiul hibrid pe care il are in acest moment fata de tarile din flancul estic, fata de Europa, incearca sa creeze o stare de neliniste, incearca sa-si arate forta in Marea Neagra. Nu sunt incidente care ar putea sa duca la declansarea unui conflict”, a explicat ministrul Apararii, citat de news.ro.

Intrebat daca Armata Romana ar face fata in cazul unei invazii, Vasile Dincu a raspuns: “Armata Romana face parte din NATO asa cum vedeti pe teritoriul Romaniei si flancul estic a fost echilibrat foarte mult si in partea de sud, asa cum era partea de nord, Marea Neagra este egala Marii Baltice in acest moment. Avem in acest moment o responsabilitate comuna si Armata Romana ca parte a NATO alaturi de aliati ar putea sa faca fata la orice agresiune”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: vasile dincu

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

57 de minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

31 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago