externe

Directorul FSB (fostul KGB) anunta ca stie cine a pus la cale atacul terorist: „A fost facilitat de serviciile speciale occidentale, iar serviciile speciale ucrainene au o legatura directa”

Seful agentiei ruse de securitate interna, FSB, a sustinut marti ca serviciile speciale occidentale si ucrainene i-au ajutat pe teroristii care au luat cu asalt saptamana trecuta o sala de concerte din Moscova, ucigand zeci de persoane.

Rusia continua sa sustina ca Ucraina a fost cumva implicata in masacrul de vineri, chiar si dupa ce presedintele Vladimir Putin a recunoscut ca „islamistii radicali” l-au comis, subliniaza France Presse.

„Credem ca actiunea a fost pregatita atat de islamistii radicali insisi, cat si, bineinteles, facilitata de serviciile speciale occidentale, iar serviciile speciale ucrainene insele au o legatura directa cu acest lucru”, a declarat seful FSB, Alexander Bortnikov, citat de agentiile de presa rusesti.

El a repetat, de asemenea, afirmatia Kremlinului potrivit careia atacatorii au incercat sa fuga peste granita ucraineana, o afirmatie pe care Kievul a calificat-o drept absurda.

„Va voi dezvalui un mic secret: urmau sa fie intampinati ca niste eroi pe partea cealalta”, a spus Bortnikov.

El a adaugat ca, desi Rusia a inteles cine a organizat atacul, „cel care l-a ordonat nu a fost inca identificat”.

El nu a furnizat dovezi pentru afirmatiile sale, iar Ucraina a negat vehement orice rol.

Jihadistii din Statul Islamic au afirmat de mai multe ori de vineri ca ei sunt responsabili, iar canalele media afiliate SI au publicat videoclipuri cu atacatorii in interiorul salii de concerte.

Citeste si: Seful spionajului de la Moscova da vina pe Ucraina pentru atacul terorist: „Bineinteles, Ucraina”

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

20 de minute ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

56 de minute ago

Pieleanu iese cu un nou sondaj, l-a trantit pe Piedone pe locul 3. Acum o luna, Piedone era pe locul 1 cu 44%

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe…

3 ore ago

Guvernul portughez anunta ca nu intentioneaza sa plateasca despagubiri fostelor colonii: „Am mentinut relatii excelente”

Lisabona nu intentioneaza sa plateasca despagubiri pentru sclavia si colonialismul transatlantic, a declarat sambata guvernul…

47 de minute ago

Ministerul britanic al Apararii: 450.000 de militari rusi au fost ucisi sau raniti. 3.000 de tancuri, 109 avioane si 23 de nave distruse

Potrivit UK Defence Journal, numarul soldatilor rusi ucisi sau raniti pe front in Ucraina, pana…

3 ore ago

Doi ursi, pusi pe fuga dupa ce au incercat sa atace un campion de karate, in Japonia

O pereche de ursi au ales persoana nepotrivita cu care sa se puna in Japonia,…

2 ore ago