politica

„Domnule Toader, sunteti o rusine pentru Romania! Insusi ministrul justitiei pledeaza cauza infractorilor!” – Tot mai multe solicitari ca ministrul sa demisioneze

Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma ca Tudorel Toader a demonstrat ca este un „avocat pledant al penalilor”, iar mobilizarea „energiilor pro-europene” pentru a mentine un stat de drept in Romania este necesara.

„Tudorel Toader, demisia!! Sunteti, domnule Toader, o rusine pentru Romania! O tara intreaga a vazut ca nu sunteti altceva decat avocatul pledant al penalilor! Inselati asteptarile oamenilor cinstiti si incalcati angajamentele internationale ale Romaniei. Intr-o tara membra a Uniunii Europene, insusi ministrul justitiei pledeaza cauza infractorilor!”, a scris Turcan pe contul sau de Facebook.

Ea sustine ca in Guvernul PSD-ALDE s-a demonstrat astazi ca nu mai are cine sa apere legea in fata coruptiei, iar mobilizarea „energiilor pro-europene” pentru a mentine un stat de drept in Romania este necesara.

„Cetatenii cinstiti din Romania au putut vedea in aceasta seara ca in Guvernul PSD-ALDE nu mai e nimeni care sa apere aplicarea ferma a legii in fata coruptiei. Consider ca este nevoie de mobilizarea tuturor energiilor pro-europene pentru a mentine statul de drept in Romania si a bloca acapararea tarii de catre crima organizata!”, conchide ea.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat joi ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef DNA El a declarat, dupa prezentarea raportului privind activitatea manageriala de la DNA, ca DNA trebuie sa continue sa functioneze legal si ca institutia nu se identifica cu cel care o conduce. Toader a precizat ca raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publica in ultimul an. El a afirmat ca a retinut o situatie fara precedent a raporturilor dintre autoritatile publice, fiind inregistrate trei conflicte juridice de natura constitutionala, in cadrul carora DNA a fost chemata in fata instantei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi in dosare si stilul autoritar al acesteia. Ca reactie la acest anunt, Presedintia a precizat ca, din cauza lipsei de claritate in prezentarea Raportului privind activitatea manageriala a DNA si avand in vedere ca evaluarea activitatii DNA si a conducerii acestei institutii de catre Presedintele Romaniei difera de cea a Ministrului Justitiei, se impune o analiza aprofundata a acestui document. Totodata, presedintele Iohannis isi mentine in continuare punctul de vedere privind DNA si conducerea sa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

11 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

11 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

14 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

11 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

11 ore ago