externe

Donald Trump afirma ca Barack Obama „ii scuipa in fata pe americani”, oferind strategii electorale fostului sau vicepresedinte, Joe Biden

Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama ca „ii scuipa in fata pe americani”, in contextul in care exista informatii potrivit carora fostul presedinte al SUA ar fi efectuat apeluri secrete la Casa Alba.

Joe Biden vorbeste frecvent cu Obama, sub conducerea caruia a fost vicepresedinte, pentru a discuta despre stadiul cursei prezidentiale.

La randul sau, Obama l-a sunat in mod regulat pe Jeff Zients, seful de cabinet al domnului Biden, si pe consilierii de la Casa Alba pentru a stabili strategii pentru viitoarele alegeri, scrie The Telegraph.

Un consilier de rang inalt a declarat Obama a fost „intotdeauna” ingrijorat ca fostul sau vicepresedinte ar putea pierde in fata lui Trump, prezumtivul candidat prezidential republican.

Sondajele de opinie arata ca Biden se afla la cateva puncte in urma rivalului sau la nivel national – si la o marja mai mare in cateva state oscilante care vor decide probabil alegerile.

S-a raportat anterior ca Obama l-a avertizat pe dl Biden de doua ori anul trecut, in cadrul unor intalniri la Casa Alba, ca Trump l-ar putea invinge in noiembrie.

Cei doi politicieni i se vor alatura astazi lui Bill Clinton, un alt fost presedinte, la o importanta strangere de fonduri pentru campania lui Biden, la New York.

Biden a scris pe retelele de socializare ca vor discuta despre „ce este pe buletinul de vot in aceste alegeri si cum il vom invinge din nou pe Trump”. Un veteran al strangerii de fonduri democrate a afirmat ca acesta va fi „cel mai mare eveniment de strangere de fonduri din istoria democratilor”.

Trump s-a folosit de aceasta adunare, care reuneste trei dintre cei patru presedinti democrati in viata – pe care i-a atacat in anumite momente ale carierei sale – pentru a-si galvaniza propriile eforturi de strangere de fonduri.

„NU-l lasa pe OBAMA sa te scuipe in fata!”, a spus el intr-un mesaj text adresat sustinatorilor inregistrati. Facand aparent referire la evenimentul democrat de joi, el a continuat: „Maine au ca scop sa ne UMILEASCA. Este rau”.

Intr-un mesaj separat, el a atacat „cartelul Obama-Clinton” si a afirmat ca democratii spera ca strangerea de fonduri sa fie „cea mai mare victorie” a campaniei lor. In replica, republicanul a facut apel la „un milion de patrioti pro-Trump” sa doneze la fondul sau de razboi electoral.

Campania presedintelui avea 97,5 milioane de dolari in numerar la sfarsitul lunii februarie – mai mult decat dublu fata de cea a lui Trump.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

12 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

12 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

12 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

12 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

12 ore ago