Categories: politica

Dragnea, despre Djuvara: „Una dintre cele mai mari valori ale Romaniei”. „Politica de mahala” – liderii PSD l-au enervat mereu pe Djuvara

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a grabit sa fie printre primii care transmit mesaje de condoleante dupa moartea Neagu Djuvara. Istoricul a fost in ultimii zece ani un critic foarte dur al PSD si al liderilor acestuia.

„#Romania a pierdut astazi una dintre cele mai mari valori! Un intelectual desavarsit, Neagu Djuvara reprezinta un reper de moralitate si civism, un om care s-a luptat intreaga sa viata pentru interesele Romaniei si ale romanilor.
Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Djuvara a avut numeroase remarci dure la adresa liderilor PSD, el sustinanc ca acest partid duce o „politica de mahala”.

„Victor Ponta imi e profund antipatic. Mai intai ca nu are mutra de roman. Are o figura de tatar scopit. Accidente de-astea se pot intampla, asa era si (Nicolae – n.red.) Titulescu, nici el nu semana a roman.

Unde a esuat? Nu ma intrebati de mine, nu il iubesc si nu pot sa vin sa dau note de purtare. Nu mai e nimic de facut, daca nu a urmat o politica, care sa fie cu adevarat europeana si in alianta cu SUA. Nu-mi dau seama ce pas gresit au facut de am ajuns sa avem o politica interna de mahala. Trebuie sa asteptam salvarea de peste Ocean”, spunea Djuvara intr-un interviu la Realitatea TV, in 2015.

Referindu-se la Ion Iliescu, istoricul a subliniat ca fostul sef de stat „ar trebui sa fie judecat pentru ca este un criminal”.

„Ion Iliescu, ala care a omorat o mie de oameni, pe strada, pentru ca sa pastreze puterea. Iliescu… ma mira ca nu s-a ridicat pana acum o voce suficient de tare in tara asta ca sa se faca proces lui Ion Iliescu”, a mai spus istoricul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

10 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

10 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

10 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

11 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

11 ore ago