life

Dupa ce a fost vandalizata, pictura murala din Londra a lui Banksy va fi inconjurata cu un gard

Pictura murala cu tematica ecologica a artistului stradal Banksy, care a aparut saptamana trecuta pe o strada din Londra, a fost invelita in plastic si inconjurata de un gard dupa un aparent act de vandalism de saptamana trecuta, potrivit AP.

Lucrarea se afla pe zidul unei cladiri cu patru etaje, in apropierea unui complex de locuinte. Langa un cires aproape taiat, artistul a sablonat o silueta care tine o pompa de stropit. Dare de vopsea verde pe perete reprezinta frunzele absente ale copacului.

Lucrarea a atras rapid oamenii, inclusiv fani Banksy din intreaga lume. Doua zile mai tarziu, pictura a fost stropita cu vopsea alba.

Proprietarul cladirii a acoperit pictura murala cu plastic transparent si a instalat un semn care arata ca zona este supravegheata video.

Miercuri, Consiliul Islington a trimis o echipa de muncitori sa ingradeasca situl pentru a proteja arta si rezidentii de impactul vizitatorilor.

Gardul va fi din panouri din plastic transparent „pentru a proteja opera de arta si a permite ca opera sa fie vizibila”.

Banksy, care nu si-a confirmat niciodata identitatea, si-a inceput cariera pictand cu spray cladiri din Bristol, Anglia, si a devenit unul dintre cei mai cunoscuti artisti din lume.

Lucrarile sale s-au vandut cu milioane de dolari la licitatie, iar picturile murale din locuri publice au fost adesea furate sau indepartate de proprietarii cladirilor imediat dupa ce au fost ridicate. In decembrie, dupa ce Banksy a sablonat drone militare pe un semn de circulatie din sudul Londrei, un barbat a fost fotografiat dand jos semnul. Ulterior, politistii au arestat doi barbati suspectati de furt.
ea mai recenta lucrare ar fi mai greu de dat jos, deoarece piesa se bazeaza pe copac pentru impactul sau.

Consiliul Islington a spus ca va monitoriza zona si „va continua sa exploreze solutii viitoare cu proprietarul cladirii, astfel incat oamenii sa se poata bucura de opera de arta”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

6 ore ago

Numarul deceselor provocate de inundatii in Kenya creste pe masura ce se anunta ploi torentiale in continuare

Peste 70 de persoane au murit in Kenya din martie, din cauza inundatiilor declansate de…

6 ore ago

Japonia: Cutremur de 6,5 grade in Insulele Bonin

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade a lovit, sambata, Insulele Bonin din Japonia, a…

6 ore ago

Dmitri Medvedev: Moscova ar putea confisca activele private americane din Rusia daca SUA vor confisca rezervele inghetate in Occident ale Rusiei

Rusia ar putea raspunde confiscarilor de rezerve valutare rusesti inghetate in Occident de catre SUA…

6 ore ago

Sute de arestati in protestele pro-palestiniene ale studentilor din SUA. Oficialii universitatilor vorbesc despre infiltrarea unor „manifestanti profesionisti”

Protestele pro-palestiniene au continuat si in noaptea de vineri spre sambata, 27 aprilie, in marile…

6 ore ago