politica

Emilia Sercan dezvaluie jocurile lui Cozmin Gusa si Rares Bogdan: „Mi-a zis textual sa nu mai scriu despre Oprea, despre Coldea si despre Ontanu”

Jurnalista Emilia Sercan dezvaluie ca „analistul” Cozmin Gusa a dorit sa o cumpere cu pozitia de redactor-sef al ziarului Romania Libera pentru a nu mai scrie despre Gabriel Oprea, Neculai Ontanu (fost primar al SEctorului 2) si Florian Coldea (fost numarul 2 in SRI). 

Intr-un interviu pentru zachmann.ro, Emilia Sercan a povestit cum Gabriel Oprea s-a straduit sa o cumpere pentru a nu mai scrie despre lucrarea sa de doctorat. In momentul in care nu a reusit, pe fir a intrat Cozmin Gusa, un apropiat al lui Oprea.

„Dupa ce am scris despre Gabriel Oprea, am inceput sa scriu si despre doctoranzii lui, deci soclul lui Gabriel Oprea s-a zguduit puternic. (…) Negocia cu presedintele Klaus Iohannis inlaturarea lui Victor Ponta, caruia i-a botezat baiatul, si numirea sa ca premier al Romaniei. El a simtit ca e o problema serioasa de imagine, ca scrie o jurnalista despre plagiatul sau si plagiatele pe care le-a mai coordonat.

Am povestit si in cartea ‘Fabrica de doctorate’ ca in acea perioada Gabriel Oprea a incercat sa ajunga prin unii oameni la mine. Chiar si dupa ani de zile, m-am intalnit cu unii colegi de breasla care mi-au zis: ‘In 2015, Oprea intreba disperat daca te stiu, pentru ca voia sa gaseasca pe cineva prin care sa ajunga la tine’.

Ideea e ca eu nu mi-am facut niciodata prieteni in politica, nu am prieteni politicieni, nu am prieteni oameni de afaceri. Gabriel Oprea nu a avut prin cine sa ajunga la mine. Nu a avut. Si la un moment dat, intr-o zi, aveam stabilit un interviu cu Vlad Stoicescu si cu Diana Oncioiu despre extinctia departamentelor de investigatie din presa mainstream. Si ma trezesc cu un telefon de la un domn, care s-a prezentat. Il chema Alin Berbecaru si era secretarul general adjunct al UNPR.

Mi-a spus: ‘Doamna Sercan, vreau sa ne vedem!’. Si eu am zis: ‘Ce sa discutam noi?’. A spus ca vrea neaparat sa ne vedem si am acceptat intr-un final doar ca sa ma distrez, sa vad ce vrea omul lui Oprea. Ne-am vazut la o cafenea in centrul Bucurestiului si mi-a zis ca ce voia el de fapt era sa-mi ofere functia de director al departamentului de comunicare din UNPR. I-am spus foarte transant domnului Berbecaru ca eu sunt jurnalist, ca eu nu stiu sa fac comunicare politica, nu ma pricep la asta si nici nu-mi doresc. Am fost foarte categorica. Mi-am vazut de treaba, am publicat in continuare, dupa care m-a sunat din nou domnul Berbecaru pentru o noua intalnire si atunci i-am spus: ‘Ne pierdem timpul, si eu, si dvs. Toate bune, la revedere!’. Am inchis telefonul si nu m-am vazut cu el.

O alta incercare, dar nu o oferta de a intra in politica, ci de a prelua o redactie, tot in 2015, venita tot din zona Gabriel Oprea, mi-a facut-o Cozmin Gusa. M-a chemat la o intalnire si mi-a zis textual sa nu mai scriu despre Oprea, despre Coldea si despre Ontanu. Cei trei corifei. Sa-i las in pace. Si mi-a oferit sa preiau ca redactor-sef Romania Libera, care la momentul respectiv era intr-un proces de schimbare: pleca Dan Turturica si se auzeau zvonuri ca va prelua Rares Bogdan. Evident ca i-am spus ca nu ma intereseaza”, a relatat Sercan.

Gabriel Oprea a fost invitat deseori la Realitatea TV de Rares Bogdan in perioada in postul a fost condus de Cozmin Gusa.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

O oră ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago