externe

Erdogan i-a cerut direct lui Putin sa inceteze „unilateral” focul in Ucraina. Raspunsul acru al tarului de la Kremlin

Rusia este deschisa dialogului cu Ucraina, cu conditia ca autoritatile de la Kiev sa accepte „noile realitati teritoriale” generate de ofensiva rusa, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

In timpul unei convorbiri telefonice cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a indemnat la un armistitiu in Ucraina, Vladimir Putin „a reiterat ca Rusia este deschisa unui dialog serios, cu conditia ca autoritatile de la Kiev sa se conformeze cererilor binecunoscute si exprimate in nenumarate randuri si sa tina cont de noile realitati teritoriale”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis joi, intr-o convorbire telefonica, omologului sau rus Vladimir Putin ca eforturile de pace in razboiul ruso-ucrainean ar trebui sa fie sustinute de o incetare unilaterala a focului si de o ”viziune privind o solutie corecta”.

Intr-un comunicat dat publicitatii de presedintia turca se arata ca cei doi lideri au discutat despre coridorul pentru cereale creat pe Marea Neagra.

De asemenea, Erdogan i-a spus liderului de la Kremlin ca este nevoie de pasi concreti pentru a elibera regiunea de la frontiera siriana de militantii kurzi.

Rusia a lansat in 24 februarie o agresiune neprovocata si nejustificata impotriva Ucrainei. Moscova sustine ca desfasoara o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a populatiei rusofone din Ucraina.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia face o predictie sumbra pentru Rusia daca o va ataca inca o data: „Rusia a atacat Polonia de multe ori in cei 500 de ani de istorie a noastra”

Polonia a emis o predictie sumbra pentru Rusia in cazul in care presedintele Vladimir Putin…

38 de minute ago

Turcia anunta ca il sprijina pe Rutte pentru sefia NATO. Conditia pusa de Erdogan

Turcia a decis sa sprijine candidatura prim-ministrului olandez in exercitiu, Mark Rutte, la functia de…

O oră ago

Strategia lui Nicusor Dan: „Principalul contracandidat este Piedone”. Ignorati, PSD-istii il ataca cu Rusia

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat luni ca in acest moment, principalul contracandidat al sau…

2 ore ago

Spania: Premierul socialist Pedro Sanchez, care amenintase cu demisia, anunta ca ramane in fruntea guvernului. Sotia sa este suspectata de coruptie

Pedro Sanchez, care a anuntat miercurea trecuta ca este gata sa demisioneze dupa anuntul privind…

3 ore ago

Japonia s-a apucat sa faca curatanie si in spatiu, pe orbita Pamantului. Incepe eliminarea primului mare gunoi spatial, o racheta H-2A in deriva -Video

Misiunea ADRAS-J (Active Debris Removal by Astroscale-Japan) a companiei Astroscale a reusit sa se apropie…

2 ore ago