externe

Europa Libera: „Morgile din Belarus sunt pline cu cadavrele soldatilor rusi. Locuitorii sunt ingroziti de numarul incredibil de mare”

Cadavrele soldatilor rusi ucisi in batalia din Ucraina au umplut morgile din Belarus, au declarat pentru RFE/RL locuitorii din zona. Presedintele Ucrainei a anuntat ca peste 12.000 de soldati rusi au murit in Ucraina.

Soldatii rusi ucisi in lupta sunt adusi cu camioanele la morgi si apoi sunt trimisi inapoi in Rusia cu trenul sau cu avionul, au spus locuitorii.

Locuitorii au vorbit despre groaza de a vedea cadavrele incarcate intr-un tren la Mazyr pentru a fi transferate inapoi in Rusia.

„Numarul de cadavre era incredibil de mare. Oamenii de la statia din Mazyr au fost pur si simplu socati de numarul de cadavre puse in tren”, a declarat pentru RFE/RL un rezident local din Mazyr.

Morgile din Homel si Naroulia sunt, de asemenea, pline, potrivit rezidentilor locali.

Medicii belarusi au fost amenintati cu pierderea locului de munca daca vor fi prinsi ca raspandesc informatii despre soldatii rusi morti si raniti.

Oficialii americani au estimat ca mai multe mii de soldati rusi au fost ucisi pana acum in razboiul care dureaza de doua saptamani.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Curtea Penala Internationala de la Haga ar putea emite un mandat de arestare pe numele premierului israelian Beniamin Netanyahu, pentru crime de razboi

Oficialii israelieni se tem tot mai mult ca instanta juridica suprema de pe glob, Curtea…

16 minute ago

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

O oră ago

Un bucurestean a castigat Marele Premiu la 6 din 49, in valoare de peste 3,5 milioane de lei, cu un bilet pe care a dat 10 lei si 50 de bani

 Un bucurestean sau o bucuresteanca (inca nu i se cunoaste identitatea) a castigat ieri marele…

18 minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

2 ore ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

37 de minute ago