politica

Fara precedent in UE. Presedinta Curtii Supreme anunta ca este victima unui „abuz” ordonat de Liviu Dragnea, seful partidului de guvernamant

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, ca se afla in spatele actiunii disciplinare care o vizeaza. Ea a declarat ca aceasta actiune reprezinta un „abuz” si a promis dezvaluiri „interesante”.

Tarcea este audiata miercuri de sectia de judecatori a CSM. ”Este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnalistilor.

Intrebata cine s-ar afla in spatele acestui „abuz”, Tarcea a rapuns, aratand cu degetul:  „O, Doamne! Va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legat de constatarea conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Actiunea a fost exercitata deoarece presedintele instantei supreme a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

„In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor”, informeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Cristinei Tarcea.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Aleasa Miss Buenos Aires la 60 de ani, Alejandra Rodriguez vrea sa devina cea mai varstnica Miss Univers – VIDEO

Intr-o performanta rara la concursurile de frumusete, o avocata in varsta de 60 de ani,…

20 de minute ago

Mii de olandezi au sarbatorit Ziua Regelui, printr-o spectaculoasa defilare navala pe canalele din Amsterdam – VIDEO

Imbracati in culoarea nationala - portocaliu, dansand pe muzica si mancand produse de patiserie cu…

49 de minute ago

Presedintele Joe Biden a recunoscut, intr-un interviu radiofonic, ca a vrut sa se sinucida dupa moartea fiicei sale si a primei sale sotii

Presedintele Biden s-a alaturat vineri prezentatorului de radio Howard Stern pentru un interviu surpriza in…

O oră ago

Papa Francisc, in vizita la Venetia. Este prima calatorie a Suveranului Pontif, dupa sapte luni

Papa Francisc, in varsta de 87 de ani, este asteptat, astazi, la Venetia pentru prima…

O oră ago

Manifestatie a jurnalistilor mexicani, dupa ce un coleg al lor a fost asasinat pentru ca a publicat pe Facebook critici politice

Aproximativ cincizeci de jurnalisti mexicani au manifestat sambata dupa asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa…

2 ore ago

Rusia, atacuri masive in zona Avdiivka. Ucrainenii spun ca scopul acestora este sa „paralizeze livrarile incarcaturilor militare”

Nu mai putin de 59 de atacuri inamice au respns fortele de aparare ucrainene, sambata,…

2 ore ago