politica

Firea castiga detasat alegerile din Bucuresti, sustine un sondaj realizat de Marius Pieleanu. Penalul Negoita ar fi politicianul care beneficiaza de cea mai mare incredere

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, arata ca Gabriela Firea ar fi favorita pentru a castiga alegerile pentru Primaria Capitalei la urmatorul scrutin. Avangarde este patronat de Marius Pieleanu.

Sondajul sustine ca Robert Negoita este politicianul sau personalitatea bucuresteana cu cel mai mare procent de oameni care au spus ca au „multa” (25%) incredere in el sau ea. Pe urmatoarele doua pozitii sunt Gabriela Firea (23%) si Daniel Baluta (23%).

Cei mai potriviti candidati ai partidelor pentru fuunctia de primar al Capitalei ar fi, potrivit sondajului, Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Catalin Drula si George Simion. Cota Gabrielei Firea se situeaza, in functie de lista de contracandidati, intre 28% si 30%.

Cota actualului primar general, Nicusor Dan, se situeaza intre 16% si 18%, in conditiile in care 49% dintre respondenti sustin ca acesta nu ar mai trebui sa candideze pentru un nou mandat.

La intrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastra personal cu ce partid politic ati vota?”, din cei 37% care au indicat un partid, 34% au ales PSD, 25% – PNL, 13% – AUR, 12% – USR, 6% – PMP, 3% – Pro Romania.

Sondajul a fost efectuat de Avangarde in perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un esantion de 901 persoane din Bucuresti. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

47 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

O oră ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

46 de secunde ago

SUA si China vor purta primele discutii privind inteligenta artificiala in „urmatoarele saptamani”, in contextul in care TikTok se afla in impas

Statele Unite si China vor purta primele discutii la nivel inalt privind inteligenta artificiala in…

2 minute ago