Categories: news

Firea face dezmat cu banii publici. Aloca pentru beculete, festivaluri si biserici de doua ori mai multi bani decat pentru Sanatate

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat Consiliului General un proiect de buget revoltator. Firea vrea sa aloce sume uriase pentru actiuni cu puternic impact de imagine, in timp ce Sanatatea si Educatia vor beneficia de bani mult mai putini.

Potrivit economistului Florin Citu, senator PNL, Primaria Capitalei vrea sa aloce pentru „cultura, recreeere si religie” aproape 900 de milioane lei, de doua ori mai putin decat pentru Sanatate.

„Am inceput analiza bugetului Primariei Generale a Municipiului Bucuresti. Pana sa prezint o analiza completa, va rog sa va uitati cum sunt distribuite cheltuielile din capitolul Cheltuieli Social Culturale. 2+3+4 reprezinta 70% din 1.

1. Cultura, recreere si religie = 877.8 milioane lei
2. Sanatate = 435.3 milioane lei
3. Invatamant = 119 milioane lei
4. Asigurari si asistenta sociala = 73 milioane lei”, a scris Citu pe Facebook.

Confrom proiectului de buget, municipalitatea vrea sa aloce 55 milioane de lei pentru biserici si 30 milioane lei pentru statui. Din suma totala pentru biserici, Catedrala Mantuirii Neamului ar urma sa primeasca 15 milioane de lei.

De asemenea, unul dintre evenimentele finantate de Primaria Bucuresti este Festivalul „Rodica Popescu Bitanescu”. Actrita a fost una dintre sustinatoarele Gabrielei Firea in campania electorala.

Citeste si: Dezvaluiri. Cati BANI a primit Bitanescu de la primaria lui Firea pentru Festivalul „Rodica Popescu Bitanescu”

ti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

2 ore ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

2 ore ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago