politica

Firea incurajeaza comportamentul iresponsabil: „Doar 4 din 4.600 pe care i-am testat au avut coronavirus”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni seara la Romania TV ca testarea realizata de primarie in Capitala a scos in evidenta ca foar patru persoane din 4.600 testate au coronavirus. In acelasi timp, tot mai multi romani lasa deoparte masurile de precautie, sustinand ca virusul nu exista.

„Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastra au avut rezultate pozitive la coronavirus”, a declarat Gabriela Firea.

Campania de testare pusa la cale de Firea a fost blocata de DSP pentru ca nu a respectat regulile sanitare si stiintifice.

„In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive.

Ministerul nu vrea sa recunoasca rolul primariei si faptul ca noi am salvat vieti, pentru ca noi am dotat cele 19 spitale, cand ei ziceau ca e doar o gripa. Si domnul Tataru se mai si victimiza, ca a fost carne de tun, ca a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, pot sa ma infectez oricand, dar eu nu ma ascund sub pat, sa-mi protejez sanatatea mea”, a mai sustinut Gabriela Firea.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, le-a cerut luni romanilor care sustin ca „virusul nu exista” sa mearga prin spitale si „sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”. El a anuntat luni ca noile masuri de relaxare, prevazute pentru 1 iulie, au fost amanate.

„Este o recrudescenta a numarului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli si a unor precautii. Inca nu am terminat acest prim val. Noi putem transforma acest prim val intr-un val cu doua cocoase, in care a doua cocoasa sa fie mai virulenta decat prima.

Daca la inceput actionam dintr-un instinct de conservare, acum acest instict de conservare la o parte dintre concetatenii nostri nu mai exista. Le recomand sa se uite in jur, sa se uite in spitale, sa mearga in sectiile de Terapie Intensiva, sa vada dacxa intr-adevar exista acest coronavirus, sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”, a declarat Tataru la Digi24.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

7 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

16 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

15 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

15 ore ago