news

Firea le-a dat teapa unor activisti civici din Bucuresti: „Sa stii ca banii inca nu au sosit. Dar nu-ti face griji, urmaresc contul si te tin la curent daca intra banii”

Marian Ivan, co-fondator al OPTAR (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania), a publicat o scrisoare deschisa adresata Gabrielei Firea in care vorbeste cu ironie despre multele promisiuni ceindeplinite sau prost puse in aplicare de primarul Capitalei.

Printre altele, Ivan aduce aminte ca Firea s-a luadat ca va dona 2% din impozitul pe venit catre OPTAR. Dupa un an, banii nu au intrat nici acum.

„Cand ai spus ca vrei sa-ti iei Primarie, am vrut sa te cunosc, sa iti aflu ‘ideile pentru administrarea orasului’, alea despre care pomenesti in scrisoare.

D-aia, pe 28 mai 2016 eram la Teatrul Elisabeta asteptandu-te, alaturi de alte cateva sute de bucuresteni sa ne povestesti ce planuri ai pentru oras. N-ai venit, cu toate ca era campanie electorala si ne-am rugat multi de tine sa vii.

Apoi, de cand ti-ai pus panglica tricolora pe piept si ai spus juramantul, am crezut ca o sa vrei sa te intalnesti cu bucurestenii, sa le povestesti despre ideile tale. Mai mult, chiar te-am rugat sa faci asta, pentru ca te obliga legea. Atunci ti-am intalnit vreo 6 consilieri personali si un viceprimar. De doua ori chiar! Mi-au spus ca o sa-ti spuna ce am discutat si ca administratia Firea nu este ca cea a lui Oprescu… Au avut dreptate! E mult mai rau!

In aprilie 2017, Planul de Mobilitate Urbana Durabila a fost aprobat fara sa existe macar un raspuns la sutele de observatii ale bucurestenilor. M-am suparat tare pe tine, atunci. Cum sa faca Firuta asa ceva? mi-am zis…

Ca sa ma mai imbunezi, in mai 2017 am aflat din presa ca ai directionat 2% catre asociatia pe care o reprezint.

Ce sa zic? Stii bine ca noi facem voluntariat… Dar, na! m-am bucurat ca ti-ai adus aminte de noi. Dar, apropo… sa stii ca banii inca nu au sosit. Dar nu-ti face griji, urmaresc contul si te tin la curent daca intra banii. Chiar ar fi pacat ca sa-ti doresti asa tare sa ne dai acei bani si ei sa nu ajunga acolo unde i-ai directionat”, scrie Ivan in scrisoarea publicat pe urbanizehub.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

13 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

13 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

13 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

13 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

13 ore ago