analize

Fost consilier prezidential: „Acum se da batalia. Preia Dan Voiculescu cu totul fraiele? Daca ii va iesi jocul pana la final, va fi ‘number one’ in PSD”

Cristian Hrituc, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu, atrage atentia asupra noilor ambitii politice ale lui Dan Voiculescu, patronul trustului de presa Intact. Conform lui Hrituc, Voiculescu urmareste sa isi subordoneze total PSD-ul.

„Acum se da batalia. Preia Dan Voiculescu cu totul fraiele? Si-a gasit un candidat bun pentru Primaria Capitalei. Piedone este un magnet pentru electoratul PSD si AUR. Este la o cota in Bucuresti care ii permite sa obtina fotoliul de primar.

Piedone este insa si un ‘levier’ folosit de Voiculescu in preluarea fraielor PSD. Ciolacu este din ce in ce mai mult cu spatele la zid. Toti liderii grei au intrat intr-un joc al combinatiilor.

Unii vor sa il schimbe pe Ciolacu si se folosesc de Piedone- Voiculescu. Altii, precum Baluta si Negoita, vor un partener cunoscut la Primarie. Altii vor sa il impuna pe Geoana la Presedintie.

Se joaca toate interesele in aceasta campanie. Doar ca jocul nu este condus nici de Firea, nici de Stanescu, nici de Geoana. Jocul este condus de Voiculescu.

O victorie a lui Voiculescu acum inseamna preluarea fraielor total de catre ‘dom’ profesor’. PSD va face o intoarcere la partidul de acum 5 ani. Incercarile lui Ciolacu de a-l face ‘curatel’ se vor duce pe apa Sambetei.

Un joc complex facut de patronul Antenei pe mai multe fronturi. Nu e intamplatoare nici lansarea lui Liviu Negoita la sectorul 1 si nici linsajul care se face la adresa candidatului Aliantei.

Prima victorie de etapa va fi in momentul in care PNL si PSD isi vor schimba candidatul. Daca acest lucru se va intimpla, Voiculescu va avea prima victorie majora si isi va putea impune si urmatoarele miscari.

Acum, poate unii vor intelege mai bine de ce, la un moment dat, Basescu a terminat-o cu ‘solutia imorala’ si s-a ajuns la un razboi violent.

E greu ca liderii politici de azi sa aiba si forta si intelegerea fenomenului. Sunt prea dependenti de Antena 3. In ultimii anii, au primit un ajutor din partea televiziunii. Au marcat si banul. Fix in campanie, au ramas fara televiziune. Smart.

Oricum, ‘dom’ profesor’ a dovedit ca e mai abil decat multi politicieni de azi. Daca ii va iesi jocul pana la final, va fi ‘number one’ in PSD”, a scris Hrituc pe pagina sa de Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Belgradul sfideaza din nou Occidentul. Un apropiat al Moscovei a fost numit in functia de vicepremier, el a fost decorat de insusi Putin

Noul guvern al Serbiei va include un fost sef al serviciilor de informatii care a…

9 ore ago

Protest in Cisiordania: Palestinienii au aruncat cu pietre in masinile diplomatilor UE

Un grup de studenti palestinieni a intrerupt, marti, o intalnire a diplomatilor Uniunii Europene in…

10 ore ago

Rusia a infiintat „politia cartilor”. Literatura, odata cu statut special, va fi de acum cenzurata

Un nou „consiliu de experti” infiintat in Rusia foloseste o lege veche de un deceniu…

10 ore ago

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti din Senegal s-a scufundat in largul Insulelor Canare

Cel putin 50 de persoane s-ar fi inecat dupa ce o ambarcatiune cu migranti care…

10 ore ago

Curtea Internationala de Justitie a respins o cerere inaintata de Nicaragua de a ordona Germaniei sa inceteze vanzarea de arme catre Israel

Curtea Internationala de Justitie a respins, cu 15 voturi la unu, cererea inaintata de Nicaragua…

10 ore ago