externe

Furie la Moscova, Polonia a blocat conturile ambasadei ruse de la Varsovia: „Rusia nu va lasa acest atac ostil fara un raspuns, care ii va pune pe ganduri pe provocatorii polonezi si le va face rau”

Rusia a acuzat joi Polonia ca a incercat sa distruga relatiile bilaterale prin expulzarea a 45 dintre diplomatii sai si a mentionat ca va raspunde cu duritate.

Ambasadorul rus a declarat ca Polonia, care a anuntat miercuri ca expulzeaza diplomatii sub suspiciunea ca lucreaza pentru serviciile secrete rusesti, a blocat si conturile bancare ale ambasadei, informeaza Reuters.

Ambasadorul rus la Varsovia, Serghei Andreev, a declarat ca conturile bancare ale ambasadei au fost blocate pe motiv ca acestea ar putea fi folosite pentru spalarea banilor sau finantarea terorismului.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat: „Pot spune doar in termeni generali ca ne-am ocupat de inghetarea fondurilor Federatiei Ruse.”

Ministerul rus de Externe a declarat ca expulzarile au fost „un pas constient spre distrugerea definitiva a relatiilor bilaterale, a caror dezmembrare este realizata in mod sistematic de mult timp de catre ‘partenerii’ nostri polonezi”.

Acesta a adaugat: „Rusia nu va lasa acest atac ostil fara un raspuns, care ii va pune pe ganduri pe provocatorii polonezi si le va face rau”.

Relatiile dintre Rusia si tarile central-europene care au facut candva parte din sfera sa de influenta au fost de mult timp tensionate, dar conflictul din Ucraina a sporit semnificativ teama si suspiciunea fata de intentiile Moscovei.

Rusia a condamnat miercuri ceea ce a numit o propunere nesabuita a Poloniei, membra NATO, de a trimite forte internationale de mentinere a pacii inarmate in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

8 ore ago

Oficial american: Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger care gazduia trupe americane. Fortele celor doua tari folosesc hangare separate

Militari rusi au intrat intr-o baza aeriana din Niger, care gazduieste trupe americane, a declarat…

8 ore ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

11 ore ago

Au revenit ploile abundente la Dubai. Mai multe zboruri au fost anulate, iar scolile si birourile au fost inchise

Mai multe zboruri ale companiei Emirates au fost anulate sau au avut intarzieri, joi, pe…

8 ore ago

Pregatiri pentru Jocurile Olimpice: Parisul inaugureaza un bazin masiv de stocare a apei pentru a curata raul Sena

Oficialii francezi au inaugurat, joi, un bazin imens de stocare a apei menit sa ajute…

8 ore ago