news

Gabriela Baltag, plina de otrava in sedinta CSM, discurs copiat de la Antena 3. Cristina Tarcea a intervenit dur

Judecatoarea Corina Corbu, singurul magistrat care candideaza pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat joi, la interviul sustinut la CSM, ca nu a fost niciodata „in case conspirative”.

In cadrul interviului sustinut in fata membrilor Sectiei pentru judecatori a CSM, Corina Corbu a fost intrebata de Gabriela Baltag daca a fost in „case conspirative” si ce parere are despre unii judecatori „decorati” de ambasade.

„In case conspirative eu nu am fost. Nu o sa merg niciodata”, a spus Corina Corbu, moment in care a fost intrerupta de actuala sefa a Instantei supreme, Cristian Tarcea: „Nu stiti dumneavoastra ca nu ati fost!”.

„Cu siguranta, nu am fost. Nici pomeneala. Prezenta unui judecator intr-o astfel de casa, inainte de orice, este o problema de legalitate. Nu are de ce sa mearga un judecator intr-o astfel de casa. Nu are voie sa puna in pericol perceptia in legatura cu independenta actului de justitie, cu care am fost investiti. Cred ca judecatorilor le revine o anumita rezerva, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Ei trebuie sa fie in permanenta atenti la perceptia pe care o creeaza in spatiul public, prin prezenta intr-un loc sau altul”, a continuat Corina Corbu, citata de Agerpres.

Corina Corbu, in prezent presedinte al Sectiei de contencios de la ICCJ, este singurul candidat la sefia Instantei supreme, dupa ce Cristina Tarcea a anuntat ca nu mai doreste un nou mandat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

5 ore ago

Sute de arestati in protestele pro-palestiniene ale studentilor din SUA. Oficialii universitatilor vorbesc despre infiltrarea unor „manifestanti profesionisti”

Protestele pro-palestiniene au continuat si in noaptea de vineri spre sambata, 27 aprilie, in marile…

5 ore ago

Dmitri Medvedev: Moscova ar putea confisca activele private americane din Rusia daca SUA vor confisca rezervele inghetate in Occident ale Rusiei

Rusia ar putea raspunde confiscarilor de rezerve valutare rusesti inghetate in Occident de catre SUA…

5 ore ago

Statie radar ruseasca, de 5 milioane de dolari, distrusa de ucraineni. Radarul „Podlet-K1” detecta tinte aeriene la altitudini joase

Ucraina a distrus o statie radar rusa Podlet-K1, intr-un atac condus de Directia de informatii…

5 ore ago