Categories: news

Gabrielei Firea i-au cedat nervii, amenintari in urma unei glume lansate pe Facebook. Anunta ca da in judecata sute de de oameni

Aparitia in mediul online a unei acuzatii de plagiat la adresa noului logo al Bucurestiului desemnat castigator al concursului organizat de Primaria Capitalei este „un atac deliberat” la credibilitatea si la imaginea institutiei, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei.

„Coperta cursului de geometrie descriptiva din 1959 pe care ar aparea exact imaginea logo-ului ales de juriul concursului este un fals grosolan. (…) Consideram ca acesta este un atac deliberat la credibilitatea si la imaginea Primariei Capitalei si ne rezervam dreptul de a-i actiona in justitie pe cei care au declansat si raspandit aceasta manipulare grosolana. Din pacate, printre cei care s-au grabit sa colporteze aceste acuzatii nefondate se numara si jurnalisti cu experienta, din cadrul unor institutii de presa cu pretentii de onorabilitate. Nu numai ca nu au verificat informatia, dar nici dupa ce li s-a atras atentia asupra falsului nu au facut cuvenitele rectificari”, se arata in comunicatul PMB.

Imaginea a fost distribuita pe Facebook de sute de internauti, care au ridiculizat demersurile chinuite ale Gabrielei Firea de a gasi un logo pentru Bucuresti.

Conform aceleiasi surse, incidentul se inscrie, alaturi de „taifunul mediatic” iscat de stirea despre profesoara data afara pentru ca ar fi contrazis-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, „intr-o campanie concertata si deloc intamplatoare” de compromitere a acesteia, intrucat activitatea ei ar deranja anumite persoane sau grupuri de interese.

„Primarul general Gabriela Firea nu va ceda in fata acestor atacuri si isi va continua proiectele, dar nu va lasa nesanctionate niciun fel de derapaje, mai ales ca e deja limpede pentru oricine ca acestea nu sunt deloc intamplatoare”, mai precizeaza comunicatul citat.

Dupa descalificarea lucrarii prezentate de Narcis Teodor Lupou, avand in vedere asemanarea foarte mare cu unul dintre logo-urile orasului Taipei, PMB a desemnat un nou castigator, in persoana lui Alexandru Mihai Nenciu, a carui propunere era urmatoarea clasata in functie de punctaj, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

In prezentarea materialului propus spre jurizare, Alexandru Mihai Nenciu sustine ca a pornit de la ideea de a crea un logo care sa condenseze, grafic si vizual, un cumul de valori reprezentative pentru bucuresteni — istorice, culturale, sportive si economice.

„Logo-ul creat de mine incearca sa spuna o poveste, sa reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificata a patru edificii-simbol ale Bucurestiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Roman si Arena Nationala. Logo-ul nu este altceva decat un vector de transmitere a identitatii colective”, a adaugat autorul.

Pentru a se evita situatii de genul celei intalnite la primul logo declarat castigator, organizatorii au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca inmanarea propriu-zisa a premiului si semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor sa aiba loc in termen de sapte zile de la comunicarea publica a deciziei.

Castigatorul va fi validat doar daca in acest interval, in care lucrarea va fi expusa public pe site-ul PMB si pe pagina de Facebook, nu apar sesizari pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Datoriile Romaniei au ajuns la un nivel fara precedent in mandatul „specialistilor” lui Ciolacu: 52,5% din Produsul Intern Brut (PIB)

Nivel record al datoriei publice a Romaniei. Aceasta a ajuns la 841,292 miliarde lei in…

25 de minute ago

Individ cu peste 100 de capsule cu droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. Plus multe alte prafuri si substante

Un individ a fost prins, luni seara, cu o cantitate insemnata de droguri la Festivalul…

2 ore ago

Nu e o gluma: politistii locali vor protesta maine in fata guvernului pentru ca „nu primesc sporuri pentru munca prestata in weekend”

Politistii locali vor protesta, miercuri, in fata Guvernului, avand mai multe solicitari de natura financiara,…

2 ore ago