General polonez: „Kaliningrad apartine Poloniei, avem dreptul sa revendicam acest teritoriu, care este ocupat de Rusia”

externe

Fostul comandant al fortelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skrzypczak, a declarat ca enclava Kaliningrad se afla „sub ocupatie rusa din 1945”. Generalul a mentionat ca acest teritoriu nu a fost niciodata rusesc, ci a apartinut din punct de vedere istoric Prusiei si Poloniei.

„Acum merita sa ne amintim de el. Merita sa ne amintim de regiunea Kaliningrad, care cred ca face parte din teritoriul polonez … Avem dreptul sa revendicam acest teritoriu, care este ocupat de Rusia”, a declarat Skrzypczak in cadrul emisiunii poloneze „Super Express”, citat de Novinite.

In acelasi timp, el este de parere ca regiunea Kaliningrad „nu are nicio semnificatie militara”.

El a subliniat ca enclava a apartinut Prusiei (Konigsberg) si Poloniei (Krolewiec, Prusia Ducala) in cea mai mare parte a istoriei sale.

In urma cu cateva zile, la Rossiya 1 a fost difuzata o emisiune cu participarea unor experti rusi. Unul dintre ei si-a exprimat opinia ca dupa Ucraina „este timpul pentru Polonia”.

Citeste si: Amenintari violente la Rossiya 1: „Lituania si Polonia se comporta prea insolent. Poate facem un coridor terestru pana la Kaliningrad, se poate avea grija de ele mai repede decat de Ucraina” – Video

Serghei Mikheev, „analist” la postul de televiziune rusesc de stat Rossiya 1, a lansat amenintari violente cu lovituri nucleare la adresa Uniunii Europene daca NATO va indrazni sa trimita un contingent de mentinere a pacii in Ucraina.

„Trebuie sa transmitem Europei un lucru simplu. Veti primi un atac nuclear in cazul in care veniti cu vreun contingent NATO de mentinere a pacii, daca incepeti sa il mutati undeva, etc. Acest lucru va insemna razboi nuclear. Da! Acest lucru va insemna razboi nuclear! Acest lucru trebuie sa fie foarte clar.

Polonezi, Varsovia voastra se va evapora intr-o jumatate de secunda. Curajosi germani, curajosi estonieni, curajosi baltici. Apropo, despre curajosii baltici. Am auzit ca sunt mari probleme la granita din Kaliningrad. Poate ca ar trebui sa se puna problema unui coridor spre Kaliningrad. Un coridor terestru spre Kaliningrad.

Cred ca Lituania si Polonia se comporta prea insolent. Si inca nu au inteles ca se poate avea grija de ele mai repede decat de Ucraina. Pentru ca coridorul este o chestiune de operatiune militara locala si este mult mai usor decat ceea ce facem acum in Ucraina”, a sustinut Mikheev la televiziunea de stat a Rusiei.

Carl Bildt, fost premier al Suediei si co-presedinte ale departamentului pentru relatii externe al Consiliului European, atrage atentia ca un astfel de discrus nu poate fi ignorat.

„Nu avem dreptul sa ignoram ce se spune la televiziunea de stat 🇷🇺 in aceste zile. Din pacate, acest lucru are tot potentialul de a deveni mult mai rau”, a subliniat Bildt.

Mai mult despre:

Comentarii: