news

George Simion, trimis la plimbare de CCR. Sesizarea AUR privind alegerea lui Orban a fost respinsa

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, joi, sesizarea Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) asupra Hotararii Camerei Deputatilor 71/2020 pentru alegerea presedintelui acestui for, potrivit unor surse din CCR.

Copresedintele AUR George Simion anunta pe 22 decembrie ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta modului in care a fost aleasa conducerea Camerei Deputatilor.

„Protestam fata de felul in care a fost numita conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind niste grave abuzuri, uzurpand niste calitati oficiale. Noi aveam presedintele Camerei Deputatilor, decanul de varsta care a declarat sedinta inchisa. Conform regulamentului, trebuia convocata o noua sedinta. Acest lucru nu s-a intamplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare in acest sens la CCR, pentru ca avem precedente legale”, preciza, la acel moment, George Simion.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca sedinta de plen sa fie prelungita, dupa depunerea juramantului de catre deputati, pentru alegerea presedintelui Camerei. Reprezentantii AUR s-au opus acestui demers, iar presedintele de sedinta, reprezentant al Aliantei pentru Unirea Romanilor, a inchis lucrarile plenului si a plecat de la tribuna. Dupa mai multe discutii in contradictoriu, reprezentantii AUR au parasit sala.

Ulterior, sedinta plenului Camerei Deputatilor a fost reluata, in noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar presedinte de sedinta a fost un alt decan de varsta – Iusein Ibram de la grupul minoritatilor nationale – si au fost alesi presedintele Camerei si ceilalti membri ai Biroului permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

22 de minute ago

Avocatul lui Ion Iliescu: „E bine, sanatos, mai traieste inca 100 de ani” – Video

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a anuntat vineri ca fostul presedinte este "bine si…

2 ore ago

Nicolae Robu: „M-am inteleptit, cei de la PSD sunt oameni valorosi, eu ii agreez”. Simonis: „Timisul are nevoie de o schimbare”

Candidatii aliantei PSD-PNL pentru Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Timisoara si-au depus, vineri,…

2 ore ago

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „arhanghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

4 ore ago