politica

Gura pacatosului: ”In cei aproape 30 de ani de cand sunt in politica nu am facut niciodata vreo fapta legala”. Tariceanu, galben de frica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut o gafa memorabila in discursul pe care l-a sustinut, luni, plin de teama ca senatorii vor vota solicitarea DNA de a-i fi ridicata imunitatea parlamentara.

”In cei aproape 30 de ani de cand sunt in politica nu am facut niciodata vreo fapta legala”, a spus Tariceanu.

Senatul a respins luni, in plen, cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul presedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu.

Votul a fost secret cu bile, in favoarea cererii pronuntandu-se 38 de senatori, 71 au votat impotriva si unul s-a abtinut.

„Senatul hotaraste sa nu ceara urmarirea penala a senatorului Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, fost prim-ministru in perioada 28 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008 pentru faptele care fac obiectul dosarului 532/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie”, se arata in hotararea Senatului.

Pe 7 noiembrie 2018, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007 – 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Tariceanu i-a indemnat in plen pe colegii sai sa aiba „inima usoara” cand voteaza pentru ca nu a facut „niciodata” vreo fapta de care sa ii fie rusine.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Vladimir Putin a depus juramantul si a fost investit pentru al cincilea mandat de presedinte al Rusiei

In aplauzele invitatilor, pe care i-a salutat in trecere, Putin a ajuns in sala Sfantul…

49 de minute ago

Individ cu peste 100 de capsule cu droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. Plus multe alte prafuri si substante

Un individ a fost prins, luni seara, cu o cantitate insemnata de droguri la Festivalul…

O oră ago

Nu e o gluma: politistii locali vor protesta maine in fata guvernului pentru ca „nu primesc sporuri pentru munca prestata in weekend”

Politistii locali vor protesta, miercuri, in fata Guvernului, avand mai multe solicitari de natura financiara,…

O oră ago

Lavrov: „Nu vedem nicio diferenta intre Biden si Trump. Rezultatele alegerilor din SUA nu vor afecta dorinta de a provoca o infrangere strategica Rusiei”

Partidele democrat si republican din Statele Unite considera Rusia un inamic si vor incerca sa-i…

O oră ago